« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
61

Dubrovačke ljetne igre: Dodijeljene Nagrade Orlando

Dobitnici ovogodišnje Nagrade Orlando su Vilim Matula, Max Emmanuel Cenčić, Tonko Lonza i Zagrebčaki solisti

nagrade orlando
Više o

Dubrovačke ljetne igre

,

Zagrebački solisti

,

binging

,

rock koncert

,

italija prvak

,

nove životinje u zoo

Hrvatska radiotelevizija dodijelila je tradicionalne Nagrade Orlando za umjetničke domete u ostvarenju programa 61. Dubrovačkih ljetnih igara.

Ocjenjivački sud Nagrade Orlando jednoglasno je odlučio dodijeliti Nagradu Orlando za najbolje umjetničko ostvarenje u Dramskom programu Vilimu Matuli, za ulogu Antona Antonoviča Skvoznika-Dmuhanovskog u predstavi Revizor Nikolaja Vasiljeviča Gogolja,  premijerno prikazanoj 21. kolovoza 2010., u režiji Jerneja Lorencija, te izvedbi Festivalskog dramskog ansambla i Zagrebačkog kazališta mladih. Prema riječima žirija, Matula je stvorio lik kompaktan u svojoj kontradiktornosti, uvjerljiv u stvarnosnom kontekstu i zavodljivo isteatraliziran.

Nagrada Orlando za najbolje umjetničko ostvarenje u Glazbenom programu dodijeljena je kontratenoru Max Emmanuelu Cenčiću koji je pokazao izvanredan glasovni i interpretativni senzibilitet, visoki stupanj virtuoznosti i kulturu stila, pruživši publici nazaboravni glazbeni doživljaj 13. srpnja u Kneževu dvoru.

Glazbenom i dramskom ocjenivačkom sudu Nagrade Orlando bila je velika čast dodijeliti i 2 Grand Prix Orlanda za osobite umjetničke doprinose u ostvarenju cjelokupnog programa Dubrovačkih ljetnih igara i to doajenu hrvatskog glumišta Tonku Lonzi kao jednom od nekoliko velikih hrvatskih kazališnih umjetnika koji su presudno obilježili povijest Dubrovačkih ljetnih igara i Zagrebačkim solistima koji su tijekom 61 festivalske sezone nastupili 94 puta. Njihovi nastupi su uvijek bili vrlo visokog profesionalnog standarda, odlikujući se virtuoznošću i disciplinom muziciranja. U ime Zagrebačkih solista nagradu je preuzeo violinist Ivica Martinac.

26.08.2010. 14:19:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh