« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
KAKAV KRAJ GODINE

Dubrovačka Zračna luka ostvarila 18 milijuna kuna dobiti

Nekoliko kompanija, kao što su Jet2.com i BMI Baby, uvrstilo je Dubrovnik kao svoje odredište u 2010.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Zračna luka Dubrovnik)
Više o

Zračna luka Dubrovnik

,

jet2.com

,

Germanwings

,

BMI baby

,

vueling

,

niskotarifni prijevoznici

Zračna luka Dubrovnik ovu će godinu završiti s dobiti u iznosu 18 milijuna kuna, a u novu poslovnu godinu ulazi s umjerenim optimizmom, istaknuo je direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić na današnjoj konferenciji za novinare.

Čelnici Zračne luke Dubrovnik ističu kako je u idućoj godini osigurano nekoliko novih kompanija koje će uvrstiti Dubrovnik kao svoje odredište, a očekuje se i povećan broj letova prema Dubrovniku s nekim već postojećim odredištima ili uvođenje novih odredišta. Tako će, kako se najavljuje, britanski prijevoznik Jet2.com od kraja travnja do kraja listopada dva puta tjedno povezivati Dubrovnik s Manchesterom i s Edinburghom.

Novi avioprijevoznik na Zračnoj luci Dubrovnik u ljetnom redu letenja 2010. je britanski niskotarifni prijevoznik BMI Baby, koji uvodi letove iz Dubrovnika za Nottingham i obratno i to dva puta tjedno od kraja svibnja do kraja rujna.

Njemački prijevoznik Germanwings uvodi novi rutu Dubrovnik-Hamburg jednom tjedno, a prema dosadašnjim najavama španjolska nacionalna kompanija Iberia povećat će broj letova na liniji Dubrovnik - Madrid na pet letova tjedno umjesto ovogodišnja tri leta, španjolski niskotarifni prijevoznik Vueling svakodnevno će tijekom sezone povezivati Dubrovnik i Barcelonu, a dva puta tjedno i Dubrovnik i Valenciju, izvanredni čarter prijevoznik Israil uvodi čarter letove iz Tel Aviva jednom tjedno tijekom cijele turističke sezone 2010. godine, itd.

U 2010. godini planirano je povećanje prometa putnika za dva posto, porast ukupnih prihoda za 1,7 posto, a očekuje se i dobit za oko 10 posto veća od dobiti iz ove godine, procjene su čelnih ljudi Zračne luke Dubrovnik. (hina/metro-portal)

21.12.2009. 20:48:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh