« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
REVOLUCIJA U EGIPTU

Državno odvjetništvo tereti Mubaraka za upletenost u ubojstva prosvjednika

"Državno odvjetništvo tvrdi da su Mubarak, Adli (bivši ministar unutarnjih poslova) i još šest visokih dužnosnika snaga sigurnosti pomagali i poticali pucnjavu na prosvjednike", rečeno je

Fotografija vijesti
Više o

ubojstvo

,

prosvjed

,

Egipat

,

Hosni Mubarak

,

tužiteljstvo

Glavni egipatski državni odvjetnik u srijedu je na sudskom procesu koji se vodi protiv Hosnija Mubaraka, izjavio je kako ima dokaze o tomu da je svrgnuti predsjednik upleten u ubojstva prosvjednika te osudio nedostatak suradnje vlasti s tužiteljstvom, javlja Hina.

"Državno odvjetništvo tvrdi da su Mubarak, Adli (bivši ministar unutarnjih poslova) i još šest visokih dužnosnika snaga sigurnosti pomagali i poticali pucnjavu", na prosvjednike koji su demonstrirali protiv bivšeg diktatora, svrgnutog u veljači, izjavio je glavni državni odvjetnik Mustafa Sulejman, prenosi agencija Mena.

Istodobno je optužio nove egipatske vlasti da su "namjerno odbijale suradnju s glavnim državnim odvjetništvom" koje je nastojalo utvrditi kakva je i kolika odgovornost bivšega predsjednika u svemu navedenome.

Glavni državni odvjetnik uvodnu riječ optužbe iznosi od utorka. Egipatski mediji prenose kako bi mogao zatražiti najstrožu kaznu predviđenu zakonom, a u ovom slučaju riječ je o smrtnoj kazni.

04.01.2012. 22:29:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh