« Zagreb
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
DOĐITE

Drugi tjedan Adventa na Europskom trgu

Tjedni program Adventa na Europskom trgu - od grafita do afterwork partyja 5. - 11. prosinca 2015.

Advent na Europskom trgu
Advent na Europskom trgu (Arhiva)
Više o

koncerti

,

Advent u Zagrebu

,

program

,

Advent na Europskom trgu

U okviru Adventa u Zagrebu 28. studenoga  započeo je Advent na Europskom trgu, a prvi tjedan održavanja obilježili su koncerti elektro-pop dvojca Nipplepeople i niza mladih hrvatskih bendova te izložba uličnog umjetnika Lunara. U drugom tjednu Adventa na Europskom trgu očekuje nas još bogatiji program - svakodnevni koncerti mladih domaćih izvođača i bendova, afterwork party i izložba, dok posebna iznenađenja čekaju na najmlađe.

I ovog tjedna svaki dan slušamo po jedan koncert prema izboru ekipe Balcony TV-a, a nastupaju: Radio Aktiv (05/12), Sebastian Doe (06/12), Surka (07/12), Judette (08/12), The Hunting Dogs (09/12), Jelenova zimnica (10/12), The Black Room (11/12). Svi koncerti počinju u 20 i 30 sati, osim onoga u četvrtak koji je zakazan u 20 sati, odmah nakon malo dobrog afterwork jazza, funka i disca by JAZZOZO (Funktrain / ZG). Afterwork party počinje u 17 sati.

Nastavlja se i serija izložaba pod nazivom 10 štafelaja nedjeljom organiziranih u suradnji s Boonikom, a drugom u nizu, 6. prosinca od 11 do 13 sati, predstavlja se ulični umjetnik Chez. Na hrvatskoj i europskoj street art i graffiti sceni djeluje više od 15 godina, a koristeći živopisne boje i eksperimentirajući s tipografijom publici se obraća nešto drugačijim stilom koji bi se najbolje mogao opisati kao primamljiv, zamršen i psihodeličan.

U subotu i nedjelju, 5. i 6. prosinca, one najmlađe očekuje zanimljiv dječji program i niz kreativnih radionica, oba dana od 10 do 13 sati. Nakon Čarobnih balona i igre s balonima od sapunice, uz pomoć vilenjaka izrađivat će se božićni ukrasi od panjeva, pašte i drugih neobičnih materijala te oslikavati lica božićnim motivima. Također, program će oba dana završiti božićnim mini discom u društvu članova Vesele Božićne Družine, a u nedjelju i dočekom Svetog Nikole i Krampusa. Dječji program poklanja Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj.

 Advent na Europskom trgu traje od 28. studenoga 2015. do 6. siječnja 2016. godine te objedinjuje preko 30 izlagača s modernom ugostiteljskom i kulturnom ponudom. Ispod tisuću srca koja krase Europski trg, s nogu se svaki dan može nešto fino prigristi uz kuhano vino, kupiti poseban suvenir, božićni ukras ili poklon i poslušati koncert mladih bendova, a tu su i izložbe nedjeljom prijepodne i dječji program vikendom ujutro. Na Europskom trgu gledat će se i filmovi iz programa Maraton kratkometražnog filma (18.12.), doručkovati uz glazbu u sklopu Frühstücka (26.12.), upoznavati s danskom kulturom, gastronomijom i običajima te kupovati na tržnici lokalne organske hrane Mali plac na Tavanu. Slijede  i posebni programi za Badnjak i doček Nove godine...

Najtopliji blagdanski ugođaj u srcu Zagreba čeka vas na Europskom trgu. Vidimo se!

04.12.2015. 15:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh