« Knjiga
objavljeno prije 6 godina
NAJAVE

Drugi Mediteranski festival knjige u Splitu

Manifestacija traje pet dana, od 9. do 13. svibnja te je ULAZ SLOBODAN za sve posjetitelje

Drugi MFK u dvorani Gripe
Drugi MFK u dvorani Gripe (MFK)
Više o

2018.

,

Mediteranski festival knjige

,

MFK

Mediteranski festival knjige, cjeloviti je festival knjige koji će i ove godine u Splitu, u ŠC Gripe, združiti izdavače knjiga, autore i sve ljubitelje pisane riječi.

Manifestacija traje pet dana, od 9. do 13. svibnja te je ULAZ SLOBODAN za sve posjetitelje.

Organizator je pripremio bogat i raznovrstan program pa će se tako na Festivalu promovirati brojni književni noviteti, među ostalima, knjige Tonka Maroevića, Elene Ferrante, Hrvoja Rupčića kao i slikovnice Olje Savičević Ivančević i Svjetlana Junakovića te Sonje Gašperov.

Od inozemnih gostiju, osim Joa Nesbøa (Norveška), čije je gostovanje na programu u petak, 11. svibnja, od 10 do 12 sati, Festival će posjetiti i Charles Potts (SAD) te Ognjen Spahić (Crna Gora).

Posebne tematske cjeline bit će posvećene Hercegovini i Dalmaciji kao kulisama, a na panelima će se raspravljati o lektiri, suradnji nakladnika i knjižničara, rezidencijama za pisce te drugim zanimljivim temama. Tijekom trajanja manifestacije, posjetitelji će moći uživati i u radovima svjetski poznatog karikaturista, Davora Štambuka dok će se u večernjem off-programu moći opustiti i zabaviti uz pisce i pjesnike amatere, storytelling, cabaret i koncert.

Kao i prošle godine, organizirat će se EDUKATIVNO-ZABAVNI PROGRAM ZA DJECU pa će tako najmlađi, ali i oni malo stariji, imati prilike sudjelovati u radionicama robotike, Digitalne akademije, ilustriranja slikovnica, izradi morskih kartolina, kvizu o Mediteranu kao i u dječjoj predstavi "Zaljubljeni Donko". Za radionice je potrebna rezervacija koju je moguće izvršiti na mfk@mfk.hr .

Knjige će se prodavati s popustom do čak 70%, a izbora neće manjkati s obzirom na to da je ove godine sudjelovanje potvrdilo čak više od 70 nakladnika.

Posebna pažnja se i ove godine posvećuje OSOBAMA S INVALIDITETOM te svima koji događanje posjećuju s dječjim kolicima. Instalirana je posebna rampa na teretnom ulazu ŠC Gripe (ulaz iz podzemne garaže Tommy), a za više informacija ili pomoć pri ulasku, posjetitelji se mogu obratiti na INFO PULT pored kolnog ulaza u garažu.

Mediteranski festival knjige organizira Zajednica nakladnika i knjižara HGK, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Grada Splita te uz potporu brojnih partnera kao što su Turistička zajednica Grada Splita, Hotel Zagreb - Split, Cukarin Gripe, Javna ustanova Športski objekti Split, Slobodna Dalmacija, Jutarnji list, Europlakat, Mandis, Elite, Hrvatska pošta, INA, CineStar, Barcaffè, CedevitaGo i Kala.

Više informacija kao i detaljni program možete pronaći na www.mfk.hr

07.05.2018. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh