« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
"Whip It"

Drew Barrymore o djetinjstvu i svojem novom filmu

Mlada glumica i producentica sada se bacila u redateljske vode

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Drew Barrymore

,

Steven Spielberg

Drew Barrymore htjela je biti više od glumice još od djetinjstva. Anegdota koju nikada neće zaboraviti kaže ovako: šestogodišnja Barrymore ponosno je predala scenarij Stevenu Spielbergu - svojem kumu, ujedno i redatelju E.T.- prvog filma u kojemu je glumila. Scenarij je sama napisala. Priznaje da je priča istinita. "Bila je to kratka priča s temom odnosa majke i kćeri, tako da u tome nema ironije", rekla je Barrymore.

Za Barrymore je poznato da je imala težak odnos sa svojom majkom, a njen redateljski debi "Whip it" govori o teksaškoj tinejdžerici koja otkriva sport roller derby. Nije nimalo iznenađujuće da je u središtu priče mlada žena (Ellen Page) koja je u lošim odnosima sa svojom majkom (Marcia Gay Harden). To nije slučajnost.

"Teme i metafore su zaista istinite i prema mojim osobnim iskustvima. Zato je za mene ovaj film vrlo osoban", kaže Barrymore.

"Osjećam da je većina toga moja priča. Mene se može pratiti iz svakog mogućeg aspekta. Bilo mi je vrlo teško opisati odnos s vlastitom majkom."

Dok majka u "Whip It" prisiljava kćer na natjecanja ljepote, mladu Barrymore, prisiljavali su na obiteljski posao - Hollywood. "Nisam željela da me se stavlja u nikakvu kutiju, poput „Ovo bi ti trebala biti". Uvijek sam se bunila oko toga", kaže ona. „Radije bih da me ljudi prihvate nego da se pretvaram da sam nešto što oni žele da budem, što bi me učinilo nevjerojatno nesretnom."

Nakon godina uspjeha kao producentica i gotovo 30 godina kao glumica, odlučiti se za režiju bilo je jednostavno za Barrymore. Čak su ju uzeli u obzir kao redateljicu trećeg nastavka "Sumraka", iako su ti planovi propali. "Drago mi je da su ti planovi propali jer ne bih imala vremena za to", kaže ona, dodajući da da biste režirali film, on "mora biti nešto u što ste zaljubljeni. Čekat ću dok ne pronađem tu stvar."

Barrymore kaže da ne zna koji će biti idući projekt u koji će se zaljubiti. "Zapravo, još nisam imala vremena da napunim baterije i pronađem tu stvar." Ali što je sa scenarijem koji je napisala kao šestogodišnjakinja? Ne očekujte da će ta priča uskoro biti u kinima. "Nemem pojma gdje je", priznaje Barrymore. "Ne čuvam mnogo iz djetinjstva."

Piše: Ned Ehrbar/Metro World News
01.10.2009. 15:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh