« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
POLICIJA UZVRATILA

Drama u Solinu: Ranjen policajac, bombaš ubijen

Ivica Grgić koji je jučer popodne zaposjeo cisternu, na benzinskoj pumpi između Splita i Solina, jutros je u 7,29 sati s cisterne bacio bombe prema policiji, ozlijedivši jednog policajaca

Okončana drama u Solinu
Okončana drama u Solinu (CROPIX)
Više o

pucnjava

,

policija

,

Solin

,

benzinska postaja

,

bombaš

,

Karim Benzema

,

projekti

,

Knol

Muškarac koji je zaposjeo cisternu na benzinskoj pumpi Meteriza između Splita i Solina jutros je poginuo od hitaca iz vatrenog oružja specijalne policije ispaljenih na njega nakon što je bacivši dvije ručne bombe pokušao baciti i treću na policiju koja je čuvala prostor okolo benzinske postaje.

"Pošto je na policiju bacio dvije bombe od kojih je jedna eksplodirala muškarac je pokušao baciti i treću ali su u tom trenutku pripadnici specijalne policije uzvratili pucnjavom iz vatrenog oružja pri čemu je on pogođen hitcem koji ga je usmrtio", izjavila je za Hinu glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marina Kraljević-Gudelj.

Pri eksploziji bombe ozlijeđen je policajac, ranije je izvijestila policija. U blizini tijela muškarca na cisterni je pronađeno više eksplozivnih naprava, dodala je glasnogovornica. Muškarac je cijelu noć proveo na cisterni odbijajući zamolbe policije, liječnice i mjesnog župnika da se preda, a u kasnim noćnim satima odbijao je i bilo kakve pregovore o predaji.

Tijekom noći zbog preventivnih razloga evakuirano je 25 žitelja iz osam kuća u blizini benzinske pumpe u kojoj je muškarac s bombama zaposjeo cisternu prijeteći aktiviranjem bombi, izvijestila je policija.

Večernji hr. piše da je bombaš Ivica Grgić, razvojačeni branitelj iz Vranjica, od 16 sati u ponedjeljak, naoružan s nekoliko bombi, od kojih je jednoj izvukao osigurač, sjedio u cisterni na benzinskoj crpki Meterize na Solinskoj cesti između Splita i Solina. Problem je u tome što nije postavio baš nijedan zahtjev, jedino je želio privući pozornost na sebe i brata s kojim živi u Vranjicu od navodno samo 500 kuna pomoći.

Solinski gradonačelnik Blaženko Boban tvrdi, pak, da Grgić nikad nije tražio pomoć . S njim je razgovarao i Nikola Perajica, zapovjednik DVD-a Vranjic, koji ga inače poznaje. Grgić mu je rekao da je jako razočaran svojim statusom, da nije riješio status branitelja te da je prije mjesec dana dobio otkaz u Lučici Kaštela u kojoj je radio kao zaštitar. Perajici je kazao da neće aktivirati bombu. No, s obzirom na to da je satima sjedio s bombama u rukama, svi su se pitali koliko se može kontrolirati. Otvorio je sve otvore na cisterni u kojoj nije bilo goriva, ali opasne su plinske pare. (Hina/metro-portal)

 

26.10.2010. 09:02:54
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    dennis
    26.10.2010. 12:21
    Tragedija je da bilo tko strada sa smrtnom posljedicom, no moramo biti svijesni da je policija odradila posao maksimalno korektno i profesionalno. Ovakve se stvari u Americi događaju svakodnevno. Svaka čast policiji, siguran sam da su učininili ono što se moralo. U svakom slučaju počinjeno je manje zlo od onog koje je prijetilo!
  2. avatar
    realist
    26.10.2010. 23:03
    nevjerojatno je da je tolika sumnjičavost javnosti u postupak policije, tisuću nepotrebnih podpitanja zašto, kako, jel moglo drugačije!?
    Očito je da bi za neke bilo idealno da se policija ukine i zabrani, da je uopće nema, onda bi u bezvlašću i anarhiji bili valjda zadovoljni.
    Zakoni su nam i ovako nikakvi, ubojice šetaju gradovima, jer su osuđeni na smiješne kazne. Evo vam sviježa presuda u slučaju mladića Luke Ritza. Baš me zanima kako bi dušebrižnici reagirali da je njihovo dijete ubijeno, dali bi i tada postavljali glupa pitanja, kao jel se moglo drukčije!? Mislim da posao policije treba pustiti policiji i stručnjacima za sigurnost, a ne da svaka babetina zabada nos tamo gdje mu nije mjest i daje sud dali je nešto utemeljeno na zakonu ili nije! Dalmatinci bi to rekli: "Daj dite materi!"
  3. avatar
    rimius
    17.03.2011. 18:26
    ti panduri su obični idiot ova dva idiota što su dala predhodne komentare vjerojatno su pandri ili po gluoposti konkuriraju za pandure jer da nije tako nebi pisali ovakve budalašine a što se tiče amerike kad im je tamo super i sve ok. neka idu tamo jer samo glupim i primitivnim amerima je uredu oduzeti nečiji život a ove naše budaletine se tome dive i kao sve je po zakonu e kad je po zakonu dabogda im po zakonu ubilo djecu i majke pa bi ih ja pitao onda kakav je to zakon telad nepismena nevide dalje od nosa a konentiraju nešto što su samo vidjeli tv,serijama i filmovima a što se tiče pokjnika ja ga definitivno podržajem tražio je svoja prava samo na njemu dostupan način buduči da su ga se svi odrekli i stavili po strani on je svoji očajničkim činom htio skrenuti pozornost na sebe da mu se pomogne a oni su mu pomogli da ode u smrt na način na koji svakako nije zaslužio.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh