« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Drama u KB Dubrava

Na tiskovnoj konferenciji dr. Klisović teško je optužio dr. Vrcu, koji je otišao na godišnji odmor

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek / CROPIX)
Više o

KB Dubrava

,

dr. Anđelko Vrce

,

dr. Željko Klisović

Ravnatelj KB Dubrava sazvao je konferenciju za tisak da bi pokušao smiriti situaciju koja je nastala nakon peticije za smjenu šefa Odjela za neurologiju prof. dr. Anđelka Vrce koju su potpisali njegovi kolege s odjela, navodeći da njegove stručne pogreške nemogu više tolerirati.

Prof. dr. Milan Kujundžić uvjeravao je okupljene novinare da je poduzeo sve potrebne korake kako bi se situacija razjasnila, uključujući kontakte s ministrom Milinovićem, Ministarstvom zdravstva i Hrvatskim liječničkim zborom.

No, idilu je poremetio dr. Željko Klisović koji je uletio na tiskovnu konferenciju i javno izjavio da je još pred devet mjeseci ravnatelj upozoren na zbivanja na odjelu, a kako je on osobno pred tri godine prijavio dr. Vrcu za stručne pogreške u liječenju, no ne događa se ništa.

Revoltirani liječnik dodao je da je dr. Vrce odgovoran za smrt dvoje pacijenata, jedno stanje kome i pogrešno liječenje pacijenta. Štoviše, naveo je pacijente imenom i prezimenom, kako bi javnost saznala o čemu se radi.

Ravnatelj je na kraju izjavio da je upoznat s tužbom protiv kolege ali da ne može komentirati postupak koji je u tijeku, nadodavši da dr. Vrce ne radi, jer je od danas na godišnjem odmoru.

01.08.2008. 18:05:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh