« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
KITA GAĆEŠINA

Drama na Velebitu: Spasioci pokušavaju izvući speleologa kojemu je pozlilo

Speleologu je pozlilo dok je istraživao jamu Kita Gaćešina s partnerom kojemu je trebalo nekoliko sati da dođe do površine zemlje i oko 13,30 sati pozove pomoć

HGSS u akciji
HGSS u akciji (HGSS/CROPIX)
Više o

spašavanje

,

HGSS

,

speleolog

Na južnom Velebitu u jami Kita Gaćešina na 300 metara dubine danas je pozlilo jednom speleologu koji je pao u komu, izvijestila je poslijepodne Hrvatske gorska služba spašavanja (HGSS) koja je pokrenula akciju spašavanja, a prenosi Hina.

Speleologu je pozlilo dok je istraživao jamu Kita Gaćešina s partnerom kojemu je trebalo nekoliko sati da dođe do površine zemlje i oko 13,30 sati pozove pomoć.

Odmah je pokrenuta akcija spašavanja, no u HGSS-u kažu kako je riječ o vrlo zahtjevnoj akciji jer je speleolog u vrlo teškom zdravstvenom stanju i nalazi se duboko pod zemljom, gdje je otežan pristup spasioca.

S ekipom HGSS-a je i liječnica koji bi trebala zdravstveno stabilizirati unesrećenog, a tek potom će se organizirati akcija njegovog izvlačenja iz jame, što bi, kažu u HGSS-u, moglo potrajati čitavu noć. U akciju je upućeno 40-ak speleospasioca iz devet stanica HGSS-a.

17.07.2011. 17:51:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Orhan
    18.07.2011. 11:27
    Nesretnik, navodno, pati od dijabetesa i osobno mi ga je žao, ali isto tako i sasvim mi je nerazumljivo, da ne kažem van svake zdrave pameti i mozga, da osoba s tako teškom dijagnozom uopće usudi se baviti tom vratolomnom aktivnošću ...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh