« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
ŠTEFAN FÜLE:

Dovršetak pristupnih pregovora u ovoj godini dostižan je cilj

Postoji ambiciozan plan i još ima važnih i osjetljivih pitanja koje treba riješiti, poručio je europski povjerenik za proširenje

(Wikipedia)
Više o

Jadranka Kosor

,

pristupni pregovori

,

Stefan Füle

Europski povjerenik za proširenje i susjedsku politiku Štefan Füle ocijenio je u četvrtak u Zagrebu, nakon susreta s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor, da je dovršetak hrvatskih pristupnih pregovora s EU u ovoj godini dostižan cilj.

"Taj je cilj dostižan", kazao je Fuele ističući da mu je hrvatska premijerka u razgovoru potvrdila da će Vlada učiniti sve da ove godine završe pristupni pregovori.

"Postoji ambiciozan plan i još ima važnih i osjetljivih pitanja koje treba riješiti. Postoji predanost Vlade da ostvari taj plan i definitivno postoji predanost ove Komisije", poručio je Füle.

Osvrćući se na poglavlje o pravosuđu i temeljnim pravima, koje je nekoliko zemalja EU dugo blokiralo, Füle je poručio da su na tom području važne ne samo riječi "nego i djela" Hrvatske.

Füle, koji je izjavu novinarima dao uoči sastanka s novim hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem u Dvercu nakon inauguracije, kazao je da će Josipoviću prenijeti čestitke predsjednika komisije Josea Manuela Barrosa koji se nada da će se uskoro susresti s novim hrvatskim predsjednikom.

"Danas je veliki dan za Hrvatsku, a sutra će biti drugi važan dan za Hrvatsku", napomenuo je Fuele. Hrvatska u Bruxellesu u petak otvara dva nova poglavlja - Ribarstvo i Okoliš.

Upitan hoće li biti oštar povjerenik za proširenje kao i njegov prethodnik Olli Rehn, Füle je kazao kako će biti otvoren i pošten prijatelj, ali oštar ako bude trebalo. (hina/metro-portal)

18.02.2010. 17:39:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh