« Zagreb
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
DOĐITE

Dosad se Fuliralo oko 30 000 posjetitelja

Kurelčevoj i Tomićevoj udahnut je novi život u obliku Disco i Chef Streeta. Uz dobre ritmove i ukusnu hranu nema zime pa mnogi ovogodišnji Advent rado provode na ulici

Fuliranje je opet najbolje
Fuliranje je opet najbolje (Arhiva)
Više o

program

,

Tomićeva ulica

,

Fuliranje 2016

,

Kurelčeva

Fuliranje svojom kreativnom i raznolikom ponudom uvelike doprinosi Zagrebu u obrani titule Najbolje adventske destinacije u Europi. Tako je samo u desetak dana Fuliranja, Tomićevu i Kurelčevu ulicu posjetilo oko 30 000 znatiželjnika željnih dobre zabave i vrhunskih gastro užitaka.

I DALJE PLEŠITE U KURELČEVOJ DISCO STREETU

Svi ljubitelji dobre glazbe i narednih će dana od 20 sati uživati u beatovima poznatih DJ-a Alena Kosanovića, LukeDeluxa, Phata Phillie-a, Ivana Krnjića i Igora Grgića Toxica, Duran Durana i mnogih drugih. Osim navedenih, kojima je DJ-iranje u opisu posla, 15. prosinca tog će se prihvatiti i veliki Edo Maajka koji će ovom prigodom birati glazbu po svom ćeifu.

Ako nakon plesanja ogladnite, možete se okrijepiti slanim i slatkim gastro poslasticama u kućicama u Kurelčevoj. Tu su sočni burgeri iz Submarine Burgera, azijska jela u Gyoza Baru, kultni Rougemarin, prvi i jedinstveni austrijski Wurst Bar te Alpenhause gdje se mogu kušati slatke germknedle. U kućici Berlin možete probati najpopularnije njemačko ulično jelo currywurst - kobasicu s curryjem, dok mini kobase i pršut pečen u kruhu spravljaju u Bubble baru. Svi ljubitelji gulaš suppea ne smiju zaobići kućicu Program. Jela sa Šri Lanke pripremaju se u Curry Bowl kućici, a tu su još i palačinkarnica Dora, Wine bar, AZtec bar gdje možete kušati burritose i toplu čokoladu sa čilijem.

NAJBOLJI STREET FOOD U TOMIĆEVOJ

Osim nastupa raznih izvođača, na Fuliranju nastupaju i mnogobrojni poznati kuhari. Ovogodišnji novitet je Chef House gdje se, od 5. do 7. prosinca, spremaju bijeli žganci kosane slanine, saft od pilećih želudaca i pašta fažol u režiji Dine Galvagna. Nešto kasnije ovog tjedna, Dini će se pridružiti Ante Pižić, Marin Medak i Andrej Barbieri.

U najboljoj gastro ulici u Hrvatskoj dosad se već uživalo u jelima Ivana Pažanina, Hrvoja Zirojevića i Brace Sanjina. Uz naše majstore kulinarstva, Fuliranje je obogatila kuhinja Toskanskog Mozart Marca Sassa, poznatog i kao Pastaman.

Cijeli koncept vrhunskog street fooda doprinosi podizanju standarda industrije hrane i širenju ponude hrvatskih namirnica što je izuzetno bitno za konkuriranje drugim ponudama i adventskim sajmovima diljem Europe.

Najbolji srednjodalmatinski restorani i konobe, okupili su se u Tomićevoj pod nazivom Vrata Kornata. Osoblje Bobe, Fešte, Opata i Fabre sva će gladna usta nahraniti specijalitetima među kojima je i brudet od morskog psa. Posjetitelji željni bakalara i istarskih fritaja zasigurno neće zaobići restoran Vodnjanka iz Vodnjana koji se privremeno preselio u Chef Street. Kako ne bi svi kuhari bili u kuhinjama, a glazbenici zaduženi za glazbu, pobrinut će se Baby Dooks koji će u svojoj kućici Dooksaoni pripremati netipične Hot Dogove, Kobasice i još štošta. Nakon dobrog obroka potrebno je utažiti žeđ stoga je tu već kultna Rakijarnica.

06.12.2016. 14:30:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh