« Zagreb
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
DOĐITE

Tribina Otvoreni dijalog

Dođite na tribinu
Dođite na tribinu (Arhiva)
Više o

Hrvatsko bioetičko društvo

,

tribina Otvoreni dijalog

U okviru ciklusa pod naslovom Aporije psihe: filozofske, psihijatrijske i bioetičke perspektive, zagrebačka podružnica Hrvatskog bioetičkog društva i suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku organizira tribinu na temu Otvoreni dijalog. Tribina će se održati u utorak, 13. prosinca 2016. godine, s početkom u 18:45 sati, u dvorani D1 u prizemlju Filozofskog fakulteta.

Gosti tribine su: dr. med. Hugo Koetsier, psihijatar i voditelj Trimbos instituta, nizozemskog instituta za mentalno zdravlje i ovisnosti s adresom u Utrechtu, koji je nositelj Twinning projekta u suradnji s Ministarstvom zdravlja Republike Hrvatske, čiji je cilj povećanje zaštite i unapređenja mentalnog zdravlja u Republici Hrvatskoj; dr. sc. Frans van Mierl, psiholog specijaliziran za psihoterapijski rad s djecom i mladima, te djelatnik u Trimbos institutu u Utrechtu; te Vlatka Ročić-Petak i Ksenija Kapelj¸ voditeljice udruge »Ludruge« u sklopu koje održavaju grupe podrške za osobe s mentalnim smetnjama, te u suradnji s psihoterapeutima, psihijatrima i dramskim pedagozima održavaju pregršt tribina i dramskih predstava usmjerenih k destigmatizaciji osoba s mentalnim smetnjama kroz istinsko provođenje metode „otvorenog dijaloga" na ovim prostorima.

Cilj je tribine ukazati na metodu »otvorenog dijaloga« koja idejno podrazumijeva paradigmu vanbolničkog tretiranja psihičkih i mentalnih smetnji (»liječenje u zajednici«), s posebnim fokusom na otvorenu psihoterapijsku komunikaciji u kojoj osim psihijatara, psihoterapeuta i medicinskih tehničara sudjeluje i nemedicinsko osoblje, što će nam detaljno prikazati i objasniti naši zanimljivi gosti.

Moderatori tribine su: Luka Janeš, mag. phil. i Luka Perušić, mag. phil., asistent na katedri za etiku Odsjeka za filozofiju.

07.12.2016. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh