« Kultura
objavljeno prije 10 mjeseci i 25 dana
IZLOŽBE

Dorotea Matijević - Sve do buđenja

Umjetnica dočarava vlastiti životni prostor kroz dugačak horizontalno postavljen prikaz, koji okružuje galeriju na tri zida

Dorotea Matijević
Dorotea Matijević (Arhiva)
Više o

Galerija Siva

,

Sve do buđenja

,

Dorotea Matijević

Autonomni kulturni centar Attack! kroz program galerija Siva poziva vas na otvorenje izložbe Dorotee Matijević pod nazivom Sve do buđenja. Otvorenje izložbe predviđeno je za 1. lipnja u 19.00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11, Medika. Izložbu možete pogledati svaki dan do 8. lipnja od 17:00 - 20:00 sati.

Umjetnica dočarava vlastiti životni prostor kroz dugačak horizontalno postavljen prikaz, koji okružuje galeriju na tri zida. Djelo je sačinjeno od mnoštva detalja i scenskih prikaza, a osobni doživljaj naglašava prepoznatljivim koloritom.

Prikaz ima svoj vremenski tok, a sama radnja prati prvu figuru dok prolazi kroz sve prostorije stana, sve do ponovnog susreta s drugom figurom.

Dorotea Matijević (1998., Zagreb) završila je slikarstvo u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Trenutno završava preddiplomski studij Slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu pod mentorstvom prof. Zoltana Novaka. U svojim djelima bavi se subjektivnim doživljajem prostora, odnosom ljudi s njihovim životnim prostorima i predmetima, smještanjem nereda u gotovo apstraktne kompozicije te spajanjem filma i slike kroz prikaze koji ujedno imaju i vremensko trajanje. Do sada je izlagala na skupnim izložbama u Grazu, Zagrebu, Križevcima i Zlataru.

Više o radovima umjetnice na:

https://www.instagram.com/doro.matije/?hl=hr

30.05.2023. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh