« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
RBA

DORH traži skidanje imuniteta Sanaderu - slijedi uhićenje?!

Kako navode mediji, DORH je jutros zatražio skidanje zastupničkog imuniteta - a Sanader je odgovorio bijegom iz zemlje

Ruka na srcu ili novčaniku?
Ruka na srcu ili novčaniku? (CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

DORH

,

uhićenje

,

zastupnički imunitet

,

Fimi media

,

crni fond HDZ

,

uhićenje Ive Sanadera

Naslovnice hrvatskih portala preplavila je vijest o zahtjevu DORH-a za skidanjem zastupničkog imuniteta bivšem premijeru Ivi Sanaderu, a pojavile su se i informacije da se nakon što to popodne prođe u Saboru slijedi i privođenje.

Hoće li Grinch dr. Ivo provesti Božić u Remetinec Business Academy špekulira se već dulje vrijeme, naročito nakon puštanja Barišića i Nevenke Jurak iz iste institucije. Očito je da su svi osim Rončevića i Polančeca propjevali, i da se obruč oko dr. Ive steže ...

Ono što je izuzetno zanimljivo u cijeloj priči je timing - nekim čudom DORH je uputio zahtjev nakon što je u medije procurila informacija da Jadranka Kosor jako dobro zna sve o crnom fondu HDZ-a, i to već više od godinu dana.

Neobična koincidencija između ta dva događanja mogla bi značiti da se sadašnja premijerka ipak odlučila izvući asa iz rukava - uhićenje svog prethodnika bitno ranije nego što je planirala, jer je hitno potrebno zamutiti medijske vode i izbaciti dr. Ivu, emanaciju zla prema sadašnjem stavu HDZ-a, u prvi plan, kako bi Jadranka izašla čista na izbore.

Prvi komentari

Visoki hrvatski dužnosnici šturo komentiraju zahtjev da se, kako nagađaju mediji - budući da se radi o klasificiranom dokumentu, zastupniku i bivšem premijeru Ivi Sanaderu skine imunitet.

Na Dan borbe protiv korupcije i neposredno nakon današnje prezentacije Globalnoga barometra korupcije Transparency Internationala u Zagrebu, predsjednik Ivo Josipović na novinarsko je pitanje o tome kratko rekao kako očekuje pravedan postupak, a glavni državni odvjetnik Mladen Bajić nije ništa želio komentirati.

Predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije Željko Jovanović drži kako je to dobra vijest na dan borbe protiv korupcije. "Na međunarodni dan borbe protiv korupcije to je jedna dobra vijest i smatram da na taj način uskočka vertikala pokazuje da radi svoj posao", rekao je Jovanović.

Zadnja vijest

Prema napisima Večernjeg lista, glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec potvrdio je da je Ivo Sanader prešao hrvatsko-slovensku granicu!!!

Više o bijegu bivšeg premijera: Ivo Sanader

09.12.2010. 10:53:26
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    mala_ivancica
    09.12.2010. 12:11
    Da, da, Jaca se ustrtarila...
  2. avatar
    xena
    09.12.2010. 12:12
    ma patka. teatralno ce ga uhapsit, hvalit se time mjesec dana i onda ga pustit negdje u veljaci
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh