« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
COOL

Doogee ima neke inovativne dizajnerske ideje za svoje smartphone

Pokazali su Doogee MIX 3, MIX 4 i Doogee V sa skenerom otiska prsta ispod zaslona, te niz inovativnih tehnologija u okretnim kamerama i kliznim zaslonom

Bit će dobrih rješenja
Bit će dobrih rješenja (Screenshot)
Više o

dizajn

,

pametni telefoni

,

Doogee

Iako Doogee nije previše pouzdan brend u pogledu kvalitete, nisu imali svoj izložbeni prostor na MWC 2018, ali su iskoristili prisustvo tech novinara iz cijelog svijeta u Barceloni i održali prezentaciju nadolazećih proizvoda u nekom od sajamskih prostora, ili čak hotelu. Pri tome su pokazali Doogee MIX 3, MIX 4 i Doogee V sa skenerom otiska prsta ispod zaslona, te niz inovativnih tehnologija u okretnim kamerama i kliznim zaslonom. Krenimo redom s tehničkim detaljima.

Doogee MIX 3 dolazi s 98 posto omjerom zaslona prema tijelu. Za usporedbu, iPhone X ima 83,9 posto, Galaxy S9 do 83,6 posto, a Essential Phone 84,9 posto. Doogee inženjeri su to postigli uz mehanizam koji omogućava kameri da izlazi iz kućišta i kontrolira smjer kretanja, te senzorima koji pretvaraju prednje i stražnje kamere u jednu komponentu. Rotirajuća kamera također nudi više perspektive i različitih kutova snimanja. 

MIX 4 dolazi s dizajnom inspiriranim retro-stilskim kliznim mobitelima koji su bili popularni godinama. Ovaj model je gotovo bez obruba i ima najveći postotak omjera zaslona u odnosu na tijelo. Iznosi 98,9 posto, ako ćemo vjerovati proizvođaču. Mi smo više skeptični po tom pitanju. Razlog postizanja ovako visokog omjera je što su prednja kamera, senzori i slušalica za razgovore skriveni u stražnjem dijelu iza zaslona. Pojavljuju se samo kada se otvori klizni dio. 

Doogee V, je drugi model u svijetu sa senzorom otiska prsta u 6.2 inčnom AMOLED zaslonu koji ima urez na vrhu, poput iPhone X. Zanimljivo je da "V" označava pobjedu, a arapski broj "5" broj godina koliko je tvrtka aktivna u svijetu mobilne tehnologije. Ovaj model pogoni ga MediaTek Inc Helio P60 na 2,0 GHz u kombinaciji 8 GB operativne memorije i 128 GB interne flash memorije. Njegove glavna kamera 16 MP matrice je u dual kombinaciji, a prednja ima 8 MP otvora blende f / 2.0. Ostale specifikacije navode FaceID otključavanja, USB tip C, NFC, zasebnu AI jedinicu i 4000 mAh bateriju. 

Svi ovi modeli trebali bi biti lansirani u idućih nekoliko mjeseci. Iako ne dolaze s Qualcomm Snapdragon 845 čipom, nemaju top kamere, ali ostaju inovativni u dizajnu. U biti, ne pojave li se ovi modeli na tržištu, ipak mora se priznati da je sjajno vidjeti da tvrtka isprobava nove stvari.

 

Piše: Sanja Ledinek
08.03.2018. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh