« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
ETIČKA HRVATSKA

Don Grubišić samostalno na izbore s vlastitom listom

Nećemo se boriti niti protiv lijevih, niti desnih. Želja nam je ukazati na probleme, te sa svima ostalima dobre volje te probleme polako rješavati da Hrvatska bude drugačija...

Fotografija vijesti
Više o

Ivan Grubišić

,

don grubišić

,

Savez za građansku i etičku Hrvatsku

Savez za građansku i etičku Hrvatsku na predstojeće će parlamentarne izbore izići samostalno s neovisnom listom u svih 10 izbornih jedinica, a nositelj svih lista će biti don Ivan Grubišić, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije predstavnika Saveza, održanoj u splitskoj tvrđavi Gripe.

Kako jer istaknuto, otvoreni su za sve koji im se žele pridružiti i prihvaćaju načela Saveza.

"Nećemo se boriti niti protiv lijevih, niti desnih. Želja nam je ukazati na probleme, te sa svima ostalima dobre volje te probleme polako rješavati da Hrvatska bude drugačija i bolja za sve građane jer sve što radimo, radimo radi čovjeka nadasve. U kampanji se nećemo negativistički odnositi, ukazivati ćemo na probleme, ali nećemo biti kritizerski raspoloženi nego pozivati na pozitivne promjene", izjavio je don Ivan Grubišić.

Dodao je kako Savez za građansku i etičku Hrvatsku ima dovoljno članova, kako njihov cilj nije pošto-poto osvojiti vlast već da budu kritički glas javnosti koji će upozoravati na probleme, te kako zastupaju interese građana, posebice čovjeka i kršćanskih vrijednosti.

Bivši pučki pravobranitelj Ante Klarić kazao je da Savez za građansku i etičku Hrvatsku nije stranka nego politička inicijativa.

"Hrvatski sabor bi trebao preuzeti ulogu vođenja države, a ne da to budu stranačke ili partijske strukture koje su privatizirale vlast. Upravo Hrvatski sabor mora intezivnije kontrolirati potrošnju državnih financija, te rasprodaju nekretnina. Isto tako izborna kampanja ne bi trebala biti u formi vrijeđanja biračkog tijela, ali ni zlouporabe branitelja Domovinskog rata", rekao je Klarić.

Članovi Saveza pozvali su građane da na izborima daju prednost građanskoj alternativi, te da se oslobode straha, izađu na izbore i, kako su kazali, ne dopuste da manjina odlučuje o budućnosti zemlje.

 

23.08.2011. 14:15:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh