« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
WALKS FREE

Dominique Strauss-Kahn bez suđenja

Dan uoči glavne rasprave, bivši direktor MMF-a bi mogao biti pušten iz pritvora i vratiti se u Francusku

Stari zavodnik oslobođen optužbe
Više o

Dominique Strauss-Kahn

,

optužba za silovanje

,

oslobođen

Državni tužitelj New Yorka zatražio je od suda da prekine kazneni progon bivšeg direktora MMF-a Dominiquea Strauss-Kahna zbog seksualnog napada, pišu američki mediji nakon saslušanja Nafissatou Diallo, a prenosi Hina.

Dan uoči glavne rasprave, bivši direktor MMF-a koji bi mogao biti pušten iz pritvora i vratiti se u Francusku nakon tri mjeseca nesvakidašnje političko-pravosudne zavrzlame, nekoliko je američkih medija izvijestilo da je državni tužitelj zatražio od suca da odustane od daljnjeg suđenja.

Na upit agencije France Presse, ured državnog tužitelja Cyrusa Vancea odbio je komentirati te informacije.

Ako sudac u utorak prihvati prijedlog tužitelja o prekidu kaznenog progona, što je vrlo vjerojatno, po ocjeni stručnjaka, Dominique Strauss-Kahn (62) moći će slobodno otići iz Sjedinjenih Država, a javnost možda nikada neće doznati što se doista dogodilo u sobi br. 2806 u hotelu Sofitel.

Dominique Strauss-Kahn je "zahvalan" državnom tužitelju Manhattana Cyrusu Vanceu što je zatražio prekid njegova sudbenog progona zbog seksualnog napada, priopćili su u ponedjeljak odvjetnici bivšeg direktora MMF-a.

"Strauss-Kahn i njegova obitelj zahvalni su uredu državnog tužitelja što je ozbiljno poveo računa o našoj zabrinutosti i što je po vlastitom nahođenju zaključio da taj predmet ne može ići dalje", rekali su odvjetnici u priopćenju.

23.08.2011. 08:52:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh