« Nogomet
objavljeno prije 14 godina
SP JUŽNA AFRIKA

Domaćin svladao Dansku 1-0, u Johannesburgu ubijen policajac

Među posljednjim odigranim pripremnim susretima Nizozemska je svladala Mađarsku rezultatom 6-1

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

nogomet

,

Nizozemska

,

Danska

,

Mađarska

,

Južna Afrika

,

svjetsko prvenstvo

,

Mortiis

U pripremnoj prijateljskoj utakmici pred nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu domaćin Južnoafrička Republika je u Atteridgevilleu svladala Dansku sa 1-0 (0-0).

Jedini pogodak postigao je Katlego Mphela u 76. minuti. JAR će na SP igrati u skupini A s Francuskom, Urugvajem i Meksikom, a Danska u skupini E s Nizozemskom, Kamerunom i Japanom.

Također u pripremnoj prijateljskoj utakmici pred odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo koje za šest dana započinje u Južnoafričkoj Republici Nizozemska je u Amsterdamu svladala Mađarsku sa 6-1 (1-1). Gosti su poveli preko Dzsudzsak (6), da bi potom Nizozemci odgovorili sa šest golova koje su postigli Van Persie (22), Sneijder (56), Robben (64, 78), Van Bommel (71) i Elia (74). Nizozemska će na SP igrati u skupini E s Danskom, Kamerunom i Japanom.

Nažalost, prije najvećeg nogometnog spektakla dogodio se i jedan incident i to u zemlji koja je domaćin Svjetskoga prvenstva. Naime, jedan policajac poginuo je, a još jedan je ozlijeđen u subotu u Johannesburgu kada su pokušavali presresti dva ukradena blindirana vozila, nekoliko dana uoči otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva, objavila je mjesna policija.

"Dvojica policajaca pogođeni su mecima, jedan je poginuo, a drugi je ozlijeđen", rekao je glasnogovornik policije.

Incident se dogodio u blizini studentskog naselja u kojem trebaju biti smještene nogometne momčadi Meksika i Obale Bjelokosti. Počinitelji su pobjegli s plijenom čija vrijednosti nije objavljena. Nešto kasnije u Sowetu su uhićena trojica sumnjivaca nakon pucnjave u kojoj nije bilo žrtava. (hina/metro-portal)

05.06.2010. 18:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh