Domaći sladoled za (prste) polizati
Osim što je ukusan, domaći sladoled obiluje hranjivim sastojicima, a s druge strane, ima puno manje šećera od kupovnog te nema nikakvih pojačivača okusa ni viška kalorija
Sladoled je na ovim vrućinama vjerojatni najbolji izbor za osvježenje kako malih tako i velikih, no mi ćemo vas ovaj put pokušati nagovoriti da se bacite na izradu svog, domaćeg i prirodnog sladoleda.
Osim što je ukusan, domaći sladoled obiluje hranjivim sastojicima, a s druge strane, ima puno manje šećera od kupovnog te nema nikakvih pojačivača okusa ni viška kalorija.
Za ovaj domaći sladoled banana je baza. Igrajte se okusima i sastojcima i napravite vama savršen sladoled. Šećer možete i izbaciti ili ga zamijeniti medom.
Recept za domaći sladoled
Sastojci
dvije banane
voće po želji (bobičasto, marelice i slično)
1 mahuna vanilije
žlica šećera u prahu
Priprema
Banane nasjeckajte na kolutiće, marelice ili jagode prerežite na pola. Zamrznite ih, a potomo izvadite i pustite samo malo da se odmrznu kako bi ih mogli obraditi u blenderu. Sve sastojke (naravno, okus po okus) stavite u blender i izmiksajte te ponovno vratite u zamrzivač do posluživanja.
Novi komentar