« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
SVE JE STIGLO

Dokumenti o aferi Daimler stigli u DORH

DORH je odbacio navode medija da iz SAD-a nisu stigle sve potrebne stranice važne za istragu mita u aferi Daimler

Daimler
Daimler (Getty Images)
Više o

DORH

,

mito

,

afera Daimler

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) priopćilo je danas da je u sklopu međunarodne pravne pomoći zatražilo od Ministarstva pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država te od njih i dobilo dostupnu dokumentaciju u predmetu nabave 210 vatrogasnih vozila za hrvatski MUP od tvrtke Debis.

DORH je time odbacio kao netočne navode u jednom dnevniku koji je danas objavio da Amerikanci hrvatskom tužiteljstvu nisu dostavili sve papire važne za istragu mita u aferi Daimler i da su zatajili 103 ključne stranice.

DORH navodi da mu Ministarstvo pravosuđa SAD-a nije moglo dostaviti određenu dokumentaciju sukladno zakonima u SAD-u, pa ga je uputilo da se za tu dokumentaciju obrati odvjetniku Daimlera u SAD-u koji je sukladno Sporazumu o nagodbi između Ministarstva pravosuđa SAD-a i Daimlera dužan surađivati s istražnim tijelima drugih zemalja.

To je DORH priopćio, kako navodi, slijedom netočnih navoda a radi istinitog izvješćivanja, ističući da u tom predmetu ima dobru suradnju s Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj i s Ministarstvom pravosuđa SAD-a.(hina/metro-portal)

27.10.2010. 18:41:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh