« Film
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
NAJAVE

DokumentarnI film "Etnoskopija" u MM centru

Dokumentarni film Etnoskopija sniman je u ožujku 2017. godine povodom 90-te godišnjice Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

Etnoskopija
Etnoskopija (Arhiva)
Više o

dokumentarci

,

MM centar

,

Etnoskopija

Projekcija dokumentarca Etnoskopija, u režiji Sare Mikelić i Sandra Sklepića održat će se u petak, 11. listopada s početkom u 20:00. Ulaz besplatan.

ETNOSKOPIJA (2019)

Režija: Sara Mikelić, Sandro Sklepić

Scenarij: Ivor Glavaš, Sara Mikelić, Sandro Sklepić, Klara Tončić

Kamera: Sandro Sklepić, Sara Mikelić

Montaža/obrada zvuka: Sandro Sklepić

Glazba: Etno skupina "Veja"

Trajanje: 25'

Dokumentarni film Etnoskopija sniman je u ožujku 2017. godine povodom 90-te godišnjice Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Film prati deset etnologa zaposlenih na različitim radnim mjestima: institucijama poput Filozofskog fakulteta i Etnografskog muzeja u Zagrebu, udrugama, tvrtkama itd. Prikazani su njihovi osobni znanstveni interesi, prijašnja radna iskustva, kritike, želje i predviđanja vezana uz vlastitu struku. Njihovim izjavama ocrtana je jedna realna slika današnjeg shvaćanja etnologije i njenih stvarnih mogućnosti u hiperdinamičnom društvu budućnosti. Ovaj vizualno-znanstveni rad također je sredstvo popularizacije etnologije i kulturne antropologije kojime se nastoji objasniti uloga i utjecaj te humanističke znanosti u suvremenom hrvatskom društvu.

09.10.2019. 14:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh