« Život
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
IZAZOV?

Dokažite da Bog ne postoji i zaradite 10 tisuća dolara

Istraživanje provedeno prošle godine pokazalo je da 46 posto Amerikanaca vjeruje da je Bog stvorio svijet kako piše u Bibliji

Imate li hrabrosti i polog za raspravu?
Imate li hrabrosti i polog za raspravu? (Arhiva)
Više o

Bog

,

kreacionizam

,

teorija evolucije

,

spor

,

dokaz

Bitke između kreacionista i evolucionista ne staju, pa je tako dr. Joseph Mastropaolo ponudio 10 tisuća dolara svakome tko može dokazati na sudu da znanost može pobiti doslovno tumačenje Knjige postanka.

Pokrenuo je natjecanje Literal Genesis Trial kako bi pojačao kvalitetu argumenata u raspravama. Osoba koja odluči prihvatiti izazov morat će, kao i Mastropaolo, položiti 10 tisuća dolara i krenuti u raspravu. Pobjednik nosi 20 tisuća dolara kući.

Rasprava se, naravno, ne bi odvijala na pravom sudu nego putem mini suđenja, a Mastropaolo tvrdi da će tamo biti prisutni pravi suci i sudski službenici

Od protivnika očekuje objektivne, valjane, pouzdane i kalibrirane dokaze, a njegova omiljena tvrdnja je da se evolucija ne može znanstveno dokazati, pa prema tome nije moguće ni pobiti kreacionizam. 

Inače, istraživanje provedeno prošle godine pokazalo je da 46 posto Amerikanaca vjeruje da je Bog stvorio svijet kako piše u Bibliji.

29.03.2013. 21:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh