« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
VJEROVALI ILI NE

Dok nas posuđe ne rastavi: Pogledajte oko čega se sve natežu parovi pri razvodu

I dok smo navikli slušati priče o tome kako se bivši bračni drugovi žestoko svađaju oko nekretnina i automobila, nećete vjerovati što sve može biti predmet sporenja

Fotografija vijesti
Više o

razvod braka

,

prekid veze

,

zahtjev za razvod braka

,

rastava braka

Unatoč tomu što to uglavnom nije tema o kojoj volimo govoriti, razvodi brakova životna su realnost i sve češća pojava u modernim društvima, gdje u današnje vrijeme svaki drugi brak završava upravo na ovaj način.

Pored poremećenih ljubavnih i obiteljskih odnosa, jedan od ključnih problema pri razvodu je i podjela bračne stečevine. I dok smo navikli slušati priče o tome kako se bivši bračni drugovi žestoko svađaju oko nekretnina, automobila i drugih vrijednih stvari, priče britanskih odvjetnika specijalizirane za razvode zasigurno će šokirati mnoge.

Naime, ako je vjerovati stručnjacima, parovi se sve češće svađaju i oko stvari koje su nekoć smatrane gotovo bezvrijednima ili trivijalnima, poput zlatnih ribica, različitih komada posuđa te staklenki hrane.

Iako zvuči pomalo bizarno, odvjetnici tvrde kako neki parovi vode prave bitke oko teglica senfa i drugih stvari, zbog čega troškovi postupka narastu na cifre stotinu puta veće od realne cijene same stvari.

Jedan od najbizarnijih primjera svakako je neimenovani muž koji se ni pod koju cijenu nije želio odvojiti od svoje omiljene tave za palačinke. „Njegova bivša supruga zabunom je uzela tavu kad se selila iz zajedničke kuće, a on je zauzvrat zaplijenio njezin zaručnički prsten. Slučaj su riješili tako da su se s odvjetnicima našli na benzinskoj pumpi na pola puta i razmijenili predmete", tvrdi David Milburn, odvjetnik iz Chesirea.

David se prisjeća još jednog bizarnog slučaja, u kojem ga je klijentica zamolila da pobijedi u bitci za nekoliko prehrambenih proizvoda koje je ostavila u kući bivšeg supruga, poput dimljenog lososa i teglice senfa. Unatoč tomu što joj je objasnio da će sudski troškovi višestruko nadmašiti vrijednost te hrane te da joj je bolje naprosto kupiti novu u trgovini, nije odustala od svog zahtjeva.

I drugi britanski odvjetnici potvrđuju slične priče, poput onih da su bivši supružnici spremni oduljiti podjelu stvari vrijednih i više stotina tisuća funti zbog predmeta koji vrijede svega par funti, poput CD-a, knjiga, bešteka, usisivača i drugih stvari.

Ljudi uglavnom vole tvrditi kako su emocionalno vezani uz neke predmete, ali često se radi isključivo o potrebi da na taj način izravnaju račune s bivšim partnerima, posebice ukoliko je do razvoda došlo zbog teško poremećenih obiteljskih odnosa.

Naravno, ne treba ni spominjati kako su u ovakvim besmislenim pravnim bitkama jedini pravi dobitnici - odvjetnici.

06.04.2012. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh