« Dogodilo se na današnji dan
objavljeno prije 28 dana i 15 sati

Dogodilo se na današnji dan - 6. veljače

Francuska priznala SAD, braća Dalton izvela prvu pljačku vlaka, najveći val od tsunamija u povijesti, pao avion s igračima Manchester Uniteda

Dogodilo se na današnji dan 6. veljače
Dogodilo se na današnji dan 6. veljače (Arhiva)
Više o

dogodilo se na današnji dan

,

Džore Držić rođendan

,

Francois Truffaut rođendan

,

Bob Marley rođendan

,

Axl Rose rođendan

,

rođeni 6. veljače

,

Ronald Reagan

,

6. veljače

,

Babe Ruth

,

Rip Torn

,

6. 2.

Dvije godine nakon završetka rata za oslobođenje Francuska je priznala novostvorene Sjedinjene Američke Države, koje je i podržavala cijelim tijekom borbe za neovisnost. Reakcija britanske krune bila je brza i očekivana: poslali su Francuzima objavu rata.

Svi ljubitelji stripova prije ili kasnije sreli su se s braćom Dalton, negativcima u serijalu o spretnom kauboju Lucky Lukeu (Taličnom Tomu za starije generacije). Zanimljivo je da su upravo na današnji dan zloglasna braća izvela svoju prvu pljačku vlaka. No, sličnost sa stripom ovdje zapravo tek počinje, jer su sva četvorica, ironično, tijekom mladosti bili ne samo na strani zakona nego i njegovi predstavnici.

Od velikih požara koji su uništavali metropole, na današnji se dan dogodio onaj u Constantinopolu, današnjem Istanbulu, koji je najveći dio stanovnika ostavio bez krova nad glavom, 1911. godine.

Dvadeset i dvije godine kasnije majka svih oluja na Pacifiku je uspjela podići najveći izmjereni val u povijesti koji nije posljedica tsunamija, 34 metra visoko čudovište u moru kraj Manile.

Tužan dan za Old Trafford, navršava se 52. godina od pada aviona u kojem je 7 igrača Manchester Uniteda izgubilo život.

Rođendani poznatih osoba na današnji dan uključuju pjesnika Džoru Držića, redatelja Francoisa Truffauta, Boba Marleyja i rockera Axl Rosea. Na današnji dan rođen je i slavni igrač baseballa Babe Ruth, američki predsjednik Ronald Reagan i glumac Rip Torn.

06.02.2024. 00:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh