« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
FIDEL CASTRO:

Dodjelu Nobelove nagrade Obami vidim kao pozitivnu stvar

U tome manje želimo vidjeti nagradu predsjedniku SAD-a, a više kritiku ranije genocidne politike te zemlje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Fidel Castro

,

Barack Obama Nobelova nagrada

Bivši kubanski predsjednik Fidel Castro kazao je u subotu da je dodjela Nobelove nagrade za mir američkom predsjedniku Baracku Obami "pozitivna mjera" namijenjena kritiziranju "genocidne politike" koju su provodili njegovi brojni prethodnici u Bijeloj kući.

"Ne dijelim uvijek stavove te institucije, ali priznajem da je ovog puta to bila pozitivna mjera. To kompenzira neuspjeh koji je Obama doživio u Kopenhagenu kad je Rio de Janeiro dobio domaćinstvo Olimpijskih igara 2016., što je izazvalo napade njegovih protivnika iz krajnje desnice", piše 83-godišnji bivši predsjednik u tekstu objavljenom u subotu na internetskoj stranici cubadebate.cu.

"Neki misle da još nije stekao pravo da dobije takvo priznanje. Želimo u toj odluci vidjeti manje nagradu predsjedniku SAD-a, a više kritiku genocidne politike koju su provodili brojni predsjednici te zemlje, te poticanje na mir i potragu za rješenjima koja bi dovela do preživljavanja čovjeka", dodaje otac kubanske revolucije iz 1959. godine. (hina/metro-portal)

10.10.2009. 17:24:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh