« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
akcija za sunarodnjakinju

Dodik traži zrakoplov za Biljanu Plavšić

Osim organiziranja prijevoza za Plavšić, premijer Republike Srpske najavljuje i referendum za odcjepljenje od BiH

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Milan Radulović/Cropix)
Više o

Milorad Dodik

,

referendum

,

odcjepljenje

,

Biljana Plavšić

Putovanje iz švedskog zatvora do Beograda Biljani Plavšić najvjerojatnije će organizirati premijer Republike Srpske Milorad Dodik, prenosi beogradski dnevnik Blic.

Dodik je izjavio da je Plavšić slobodna osoba te da joj vlada Republike Srpske pokušava osigurati prijevoz iz Švedske u Beograd.

Plavšić je u Švedskoj izdržavala kaznu zbog zločina protiv čovječnosti, a 27. listopada bit će oslobođena nakon što je izdržala dvije trećine kazne.

Blic navodi da će nakon puštanja na slobodu doći u Beograd, gdje će najvjerojatnije i živjeti u svom stanu u beogradskom naselju Vračar.

Milorad Dodik, prema pisanju BiH medija, najavljuje i referendum na kojem će se građani Republike Srpske izjasniti o odcjepljenju od Bosne i Hercegovine.

Sljedećeg bi se tjedna trebao održati još jedan susret Milorada Dodika, Sulejmana Tihića, Harisa Silajdžića, Dragana Čovića i Bože Ljubića, no sumnja se da ni na tome sastanku ništa neće biti riješeno povodom reforme Daytonskog sporazuma.

Vjeruje se da je plan o referendumu već poznat međunarodnoj zajednici i potpuno je neizvjesno koje će poteze ona poduzeti.

23.10.2009. 12:43:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh