« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
TEŠKE RIJEČI

Dodik: BiH je zemlja koju više nitko ne može spasiti od raspada

'Arogancija bosanskih muslimana u političkom smislu je u toj mjeri izražena prema Srbima i Hrvatima da nitko ozbiljan ovdje ne vjeruje u mogućnost opstanka BiH" rekao je Dodik za Blic

Fotografija vijesti
Više o

Milorad Dodik

,

Republika Srpska

,

Bosna i Hercegovina

,

Daytonski sporazum

Bosna i Hercegovina je zemlja koja se raspada i više joj nitko ne može pomoći, izjavio je za beogradski Blic predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, prenosi Hina.

Dodik, u razgovoru za taj beogradski dnevnik, kaže da je Daytonski sporazum povijesni, ali da on nije samo zaustavio rat nego i uspostavio nov politički sustav u BiH. Proteklih 16 godina od njegova potpisivanja RS je, kako kaže, prošao razdoblje od osporavanja do prihvaćanja, a međunarodna zajednica od tvrdnje da je Dayton odličan do skrivene namjere da ga mijenja, i to uvijek na štetu RS-a i uspostave BiH kao unitarne države.

''Arogancija bosanskih muslimana u političkom smislu je u toj mjeri izražena prema Srbima i Hrvatima da nitko ozbiljan ovdje ne vjeruje u mogućnost opstanka BiH jednostavno zato što je naglasak muslimanske politike u BiH da se obračuna s Hrvatima, da nestanu u političkom smislu kao konstitutivan narod, i zato se predlaže ova priča o proporcionalnosti'', ističe Dodik.

Dodaje kako će se BiH ''podijeliti i prirodno raspasti'' i da njoj nitko ne može pomoći te objašnjava kako ''zavisno od konstitucije'' to može biti brže, a može i sporije.

''Kad se raspada, biljka to brže čini kao organsko tijelo. A ako je to politički monstrum kao što je BiH, onda to malo duže traje'', kaže Dodik.

Upitan smatra li da će možebitno razdruživanje proteći mirno, čelnik RS-a odgovara potvrdno. ''Hoće, naravno! To će biti činjenica. Zato se čudim kad vidim medije i neke političare u RS-u kako jauču da nema ministarskog vijeća. Moje pitanje je njima: a što će vam ministarsko vijeće!? To vijeće je protudaytonsko ovakvo kakvo jest. Zašto je RS-ov interes da ima protudaytonsko tijelo? Što bi bilo da se, evo sada, osnuje ministarsko vijeće?! Što bi bilo drukčije? Ništa!'', zaključio je Dodik.

16.12.2011. 14:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh