« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
dodjeljene nagrade

Pandorina kutija Dine Dvornika i Majke obilježili Porin

Nagradu za najbolji pop album godina primila je Ella Dvornik, a Danijela je primila Dininu nagradu za životno djelo

(Vladimir Ivanov, CROPIX)
Više o

Šibenik

,

Josipa Lisac

,

Neno Belan

,

Porin

,

Majke

,

Dino Dvornik

,

Biograd

,

glazbene nagrade

,

Massimo Savić

,

Tony Cetinski

,

Ljubo Kuntarić

,

Tereza Kesovija

Svečanost dodijele 16. diskografske hrvatske nagrade Porin 2009. održana je večeras u Biogradu, a nagrade su dodijeljene u kategorijama za najbolju izvedbu grupe s vokalom, najbolju vokalnu suradnju, najbolji album zabavne glazbe, najbolji rock album, za najbolju mušku vokalnu izvedbu, najbolju žensku vokalnu izvedbu te pjesmu i album godine.

U kategoriji najbolje skupine s vokalom Porin je dobila grupa Majke za skladbu "A ti još plačeš" s albuma Unplugged.

Porin za najbolju vokalnu suradnju pripao je Massimu Saviću i Neni Belanu za skladbu "Zar više nema nas", dok je za najbolji album pop glazbe proglašen album Dina Dvornika "Pandorina kutija", a nagradu je primila Ella Dvornik.

Za najbolji album zabavne glazbe nagradu Porin dobio je Arsen Dedić za album "Rebus", a Porin za najbolji rock album pripao je skupini Majke za album "Unplugged".

Za najbolju mušku vokalnu izvedbu Porina je dobio Tony Cetinski za pjesmu "Ako to se zove ljubav" s istoimenoga albuma dok je Porina za najbolju žensku izvedbu dobila Josipa Lisac za pjesmu "Tisuću razloga" s albuma "Živim po svome".

Nagrade za životno djelo uručene su skaldatelju Ljubi Kuntariću, pjevačici Terezi Kesoviji i posmrtno Dinu Dvorniku, a nagradu je primila njegova supruga Danijela.

Za pjesmu godine proglašena je pjesma "Zar više nema nas" Nene Belana i Massima Savića, a Porina za najbolji album godine dobio je Dino Dvornik za album "Pandorina kutija".

Ove godine Porin prvi put gostuje u dva grada jer je ranije u Šibeniku održana svečana dodjela nagrada u kategorijama klasične, jazz i duhovne glazbe. (hina/metro-portal)

09.05.2009. 22:48:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh