« Film
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci

Dodijeljene španjolske filmske nagrade Goya

Najbolji redatelj
Najbolji redatelj (Reuters)
Više o

Goya

,

La Soledad

,

Maribel Verdu

,

Alberto San Juan

,

Jaime Rosales

Nagrada Goya koju dodjeljuje Španjolska filmska akademija, pripala je malo poznatom filmu iz nezavisne produkcije ‘La Soledad’ (Samoća) katalonskog redatelja Jaimea Rosalesa. La Soledad je priča o pokušajima razvedene majke i jedne udovice da ovladaju vlastitim životima, i nagrađen je u kategorijama za najbolji film, najboljeg redatelja i najboljega novog glumca (Jose Luis Torrijo).

Redatelj Rosales je primajući nagradu kazao da je to povijesni trenutak za španjolski film, jer nikada dosad Akademija nije dodijelila nagradu čudnom i radikalnom filmu. Svoje je kolege pozvao da budu originalni kako su to znali biti slavni španjolski nadrealisti Luis Buñuel i Salvador Dali.

DobitniciNajbolja glumica je Maribel Verdu s ulogom u filmu ‘Siete Mesas de Billar Frances’ (Sedam stolova za francuski biljar) u režiji Gracije Querejete.
Goyu za najboljeg glumca osvojio je Alberto San Juan za ulogu u ‘Bajo las Estrellas’ (Ispod zvijezda). Prestižne španjolske nagrade dodijeljene su 22. puta.
Nagrade Goya dodijeljene su 22. puta. Film ‘La Soledad‘ nije imao uspjeha kod publike, za razliku od favorita i kinematografske uspješnice ‘El Orfanato’ (Sirotište), trilera u režiji Juana Antonija Bayone, kojem je pripalo sedam Goya, uz ostalo za najboljeg novog redatelja, scenarij i najbolje specijalne efekte. Najbolja glumica  je Maribel Verdu s ulogom u ‘Siete Mesas de Billar Frances’ u režiji Gracije Querejete.   Goyu za najboljeg glumca dobio je Alberto San Juan za ulogu u filmu ‘Bajo las Estrellas’.

Piše: HINA/METRO
04.02.2008. 22:13:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh