« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
TEŠKI ZLOČIN

Dobio 25 godina zatvora zbog brutalnog ubojstva svog šefa

"Zlo koje je rješavao drugim zlom je u apsolutnom nesrazmjeru", izjavila je sutkinja te zaključila da je Maurović hladnokrvno i bešćutno pripremao zločin

Fotografija vijesti
Više o

ubojstvo

,

ubojica

,

neuračunljivost

Zbog brutalnog ubojstva bivšeg šefa Srećka Radića, u kojega je u ožujku ove godine ispalio pet hitaca iz pištolja, a potom ga 17 puta ubo nožem, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu na 25 godina zatvora osuđen 27-godišnji Stjepan Maurović, javlja Hina.

Osim za teško ubojstvo iz bezobzirne osvete, Maurović je osuđen i zbog pokušaja teškog ubojstva jer je u svom zločinačkom pohodu ranio 29-godišnjeg radnika R.G. iza kojega se ubijeni Radić pokušao skloniti.

Sutkinja Sanja Mazalin dosudila mu je jedinstvenu kaznu od 25 godina zatvora.

Vještačenje je pokazalo da je ubojica bio bitno smanjeno uračunljiv, no sutkinja je zaključila kako je svejedno kriv za teško ubojstvo iz bezobzirne osvete.

"Zlo koje je rješavao drugim zlom je u apsolutnom nesrazmjeru", izjavila je te zaključila da je Maurović hladnokrvno i bešćutno pripremao zločin.

Maurović je mirno saslušao presudu za zločin koji se dogodio 18. ožujka na gradilištu Zagrebgradnje u Palinovečkoj. On i ubijeni Radić su se četiri dana ranije sukobili na gradilištu u Rovinju, gdje mu je, po tvrdnjama osuđenog, šef opsovao mrtvog oca. Maurović je nakon toga dao otkaz, vratio se u Zagreb te preko oglasnika kupio pištolj. Kada se Radić vratio u Zagreb, Maurović ga je napao i nakon ispaljenih pet hitaca izmasakrirao nožem.

Osuđeni je u obrani tvrdio da ga je šef često vrijeđao i podcjenjivao, no nitko od njegovih kolega nije na sudu to posvjedočio.

08.11.2011. 17:56:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh