« Znanost
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
ODVRATNO!!

Dobar tek: Jedenje placente je odlično za zdravlje

Iako nam se od same pomisli "diže želudac", znanstvenici smatraju da bi konzumacija posteljice mogla imati pregršt pozitivnih efekata

Fotografija vijesti
Više o

zdravlje

,

majčinstvo

,

rođenje djeteta

,

placenta

,

posteljica

Iako cijeli životinjski svijet nakon rođenja mladunca pojede placentu, nama je taj čin apsolutno nezamisliv, no znanstvenici sugeriraju da bi konzumacija posteljice mogla koristiti kako majkama tako i očevima. Sjajno...

Tim znanstvenika da Sveučilišta Buffalo proučavao je dugi niz godina navike životinjskih vrsta nakon rođenja mladunca kako bi utvrdili zašto jedu placentu i, sada slijedi šokantni dio, da li bi ljudi mogli imati koristi od tog čina.

Stručnjaci tvrde da konzumacija placente izaziva pojačanu interakciju na relaciji majka-dijete, potiče lučenje hormona koji pobuđuju brižnost, smanjuju bol kod oba spola te jača plodnost.

Dr. Mark Kristal, jedan od znanstvenika, planira pokrenuti veliko istraživanje na tematiku ljudske koristi od konzumacije placente.

"Rezultati te studije neće služiti kao poticaj ženama da se bace na posteljicu nakon što rode, nego će poslužiti znanstvenicima da identificiraju i izoliraju spojeve koji izazivaju te blagotvorne učinke kako bi ih farmaceutska industrija mogla reproducirati", objasnio je Dr. Mark Kristal.

Baš nas živo interesira tko će se dobrovoljno prijaviti na ovo, blago rečeno, odvratno istraživanje!

29.03.2012. 17:01:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh