« Život
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
BOUNDLESS

Do zdravog ureda u deset koraka

Kako osmisliti ured koji će biti ugodan za rad, izgledati profesionalno, a ujedno biti mjesto na kojem se svi osjećaju zadovoljno

Što je ured zdraviji, to su rezultati bolji
Što je ured zdraviji, to su rezultati bolji (Shutterstock)
Više o

posao

,

radno mjesto

,

zdrav ured

Inventivnost je oduvijek krasila ljude koji su gledali na posao kao nešto beskrajno zabavno i dobro. Da bi se mogli osjećati tako, trebate imati i takav ured, a upravo tu su kreativci iz Boundlessa, inovativnog servisa za udžbenike i sve o učenju dostigli savršenstvo.

Evo deset savjeta za zdrav ured u kojem ćete se osjećati sjajno i raditi u atmosferi koja vam odgovara:

1. Uredsko bilje je obavezno - osim što, prema istraživanjima, smanjuje stres i odmara vam oči. Pazite što sadite kako bi bilo što lakše za održavanje, pa ćete ga moći imati u velikim količinama, a može glumiti i zidove po potrebi.

2. Nađite prirodno svjetlo - uredi puni fluorescentnih rasvjetnih tijela naporni su za oči a zračenje za vaše zdravlje. Kad tražite ured, pobrinite se da ima što više prirodnog svjetla tijekom cijelog dana. Osim što štedi struju, prirodno svjetlo ima blagotvoran učinak na vaš um.

3. Nabavite visoke stolove - ako se i u vašem uredu pretežno sjedi za računalom, pokušajte neko vrijeme stajati i raditi ... oduševit ćete se! Osim što nećete biti pogrbljeni i stalno se rastezati, lakše ćete i vidjeti što drugi rade i komunicirati. Naravno, preporuka je da stolovi imaju promjenjivu visinu, pa da ih možete spustiti i sjesti kad zaželite. Najbliža IKEA riješit će vam te probleme u trenu.

4. Zdrave grickalice su obavezne - svi vole nešto povremeno staviti u usta, što zbog gladi, što zbog navike, što zbog koncentracije. Umjesto da svatko donese omiljenu vrstu junk fooda, dogovorite se i zajedno kupujte mrkvu, celer, koštuničavo voće i slične grickalice koje su zdrave.

5. Bez isključivosti - frižider je obično sastavni dio ureda, a tamo stoji piće .. bezalkoholno i alkoholno. Nemojte biti tirani i ne dozvoljavati da čovjek poslije gableca ne može u miru popiti omiljeno pivo ili čašu vina ... naravno, u količini koja je normalna, a ne cijelu gajbu...

6. Prigrlite odmor kao nešto doobro - pravi zdravi ured mora imati bar jedan kauč za odmor. Tko zna, netko je možda proveo pola noći radeći nešto službeno kod kuće za jutarnju prezentaciju ili slično. Dajte mogućnost ljudima da prilegnu pola sata, sat i nastave raditi odmorni i zadovoljni.

7. Ne gnjavite s pauzama - česti manji prekidi su puno učinkovitiji i daju bolje radne rezultate od velikih pauza za ručak. Ako netko želi baš danas tri puta na kavu, neka ide. Sljedećih par dana radit će još više ...

8. Osigurajte siguran parking za aute i bicikle - ako morate spremiti svoje prometalo, ma kakvo bilo, na mjestu gdje niste sigurni da ćete ga naći poslije posla ili tamo gdje to košta kao pola dnevne plaće, teško ćete biti produktivni i koncentrirani. Potrudite se i osigurajte svima miran radni dan po tom pitanju.

9. Razvijajte zdravi natjecateljski duh - konkurencija je dobra ako je shvatite kao pozitivnu stvar, a ne stvar prestiža ili nekakve časti. Jednostavno, kreativni ljudi vole biti kreativniji od drugih, pa im to treba i omogućiti i poticati, no ne krivim sredstvima.

10. Ljubimci na poslu  - obavezni. Ako već nemate uredskog psa ili mačku, pribavite kakve zgodne ribice, papigice i slično. Takve životinjice također pomažu u borbi protiv stresa.

25.07.2012. 15:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh