« Iza ogledala
objavljeno prije 2 godine
MALI ZELENI

Do kraja stoljeća stupit ćemo u kontakt s izvanzemaljicima

Već postoji nekoliko predviđanja ovakve vrste, a jedno od njih tvrdi da ćemo s vanzemaljcima prvi puta stupiti u kontakt za oko 1 500 godina, dok druga tvrde da će se to dogoditi već oko 2040.godine

Trebamo li se bojati?
Trebamo li se bojati? (Pixabay)
Više o

izvanzemaljci

,

Michio Kaku

,

prvi kontakt

Do kraja stoljeća, ljudi će stupiti u kontakt s vanzemaljcima, tvrdi teoretičar fizike Michio Kaku.
Njegov zaključak može biti ili zanimljiv ili komičan, no zasad ga ne može podržati argumentima poput toga hoćemo li biti u mogućnosti komunicirati izravno s tim izvanzemaljskim društvom, koje bi moglo ili ne, biti miroljubivo.

Kako je objasnio da pod „kontakt s vanzemaljcima" prvenstveno smatra prisluškivanje njihove radiokomunikacije. Izravan komunikacija u obliku razgovora mogla bi biti malo teže uspostavljena jer je moguće da oni od nas budu udaljeni desecima svjetlosnih godina.

U međuvremenu, morali bismo dešifrirati njihov jezik i razinu njihove tehnologije. I prije svega, njihove namjere. Hoće li tražiti upoznavanje ili pokušati napasti ljudsku civilizaciju?
Kaku smatra da nema straha da će se bilo koja od takvih civilizacija jednostavno spustiti na travnjak pred Bijelom kućom jer su oni toliko napredni da bismo im mi bili jednostavno nezanimljivi.

Već postoji nekoliko predviđanja ovakve vrste, a jedno od njih tvrdi da ćemo s vanzemaljcima prvi puta stupiti u kontakt za oko 1 500 godina, dok druga tvrde da će se to dogoditi već oko 2040.godine. Bismo li se trebali zabrinuti? Čak je i Stephen Hawking jednom prilikom rekao da bi nas vanzemaljci lako mogli izbrisati s lica svemira. Drugi pak, tvrde, da si grob ionako kopamo sami stvaranjem umjetne inteligencije.

Kaku je čak napisao i knjigu,  "The Future of Humanity" u kojoj objašnjava kako bi ti vanzemaljci mogli izgledati i kakvi bi mogli biti karakterom, a njegovi opisi temelje se na intervjuima sa stručnjacima za egzobiologiju.

Piše: Andrea Holi
27.02.2018. 15:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh