« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
novi vlasnik

Đurđica Klancir odlazi s mjesta glavne urednice Business.hr

Novi je vlasnik, kako piše index.hr, uvjetovao preuzimanje lista kadrovskim promjenama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nina Đurđević/CROIX)
Više o

business.hr

,

Đurđica Klancir

,

Mujo Selimović

,

Tomislav Radoš

Saga o Business.hr se, izgleda, završava. Nakon što su iz vedra neba dosadašnji vlasnici, švedski Bonnier Press, objavili da izlaze iz projekta, nastala je utrka s vremenom. Bonnieri su obećali svim zaposlenima plaće do 15. svibnja i zatim raskid ugovora o radu.

No, redakcija i Uprava nastojali su naći novog partnera koji bi preuzeo izdavanje dnevnika i portala, pa su gradom kolale glasine veće ili manje vjerojatnosti o gašenju ili nastavku rada.

Zadnja vijest došla je s Indexa, a tvrdi se da je novi vlasnik bosanski poduzetnik Mujo Selimović, vlasnik sarajevskog Oslobođenja, koji je dio vlasničkog udjela omogućio i Mreži znanja Tomislava Radoša. Mreža znanja je, prema tim navodima, trebala preuzeti na sebe upravljanje poslovanjem Business.hr-a.

No, prvi potez, navodno prije potpisivanja samog ugovora, bio je zahtjev za odlaskom glavne urednice Đurđice Klancir. Kako je pregovaračka pozicija Business.hr-a bila da svi ostaju, ova je vijest lagano uzburkala duhove, no sama Đurđica Klancir je u uvodniku današnjeg broja napisala da je to zadnji broj koji potpisuje.

Kako se neslužbeno doznaje, ekipa Business.hr-a trebala bi novog vlasnika i njegov tim upoznati u petak, a tada će se znati i kakva je strategija prema zaposlenicima, novinarima i urednicima.

23.04.2009. 13:51:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh