« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
BRAVO

Dječaku s leukemijom ispunjen san, postao je Batman

Petogodišnji dječak koji boluje od leukemije postao je junak San Francisca na jedan dan, u Batmanovu kostimu s maskom kako bi spasio grad od zlih ljudi

Batkid je dobio pohvale i od Baracka Obame
Batkid je dobio pohvale i od Baracka Obame (Screenshot YouTube)
Više o

Batman

,

Batkid

,

Miles Scott

,

Make a Wish

Miles Scott, kojemu je bolest otkrivena kada je imao 18 mjeseci, dočekan je na ulicama grada uz povike potpore dok je jurio za zlim Riddlerom, uz pomoć odraslog Batmana.

Događaj koji je organizirala zaklada 'Make-a-Wish' - koja ostvaruje snove teško bolesne djece - privukao je velik broj ljudi, pa i američkog predsjednika Baracka Obamu koji je na videosnimci na Twitterovu računu Bijele kuće ostavio poruku: 'Sjajno, Miles! Gotham je spašen!'

Pothvat 'Batkida' poduprla je policija San Francisca koja je dala sve od sebe da dječačić uz pomoć nekolicine policajaca uspješno svlada Riddlera.

'Batkid' je odmah postao zvijezda na društvenim mrežama i na nacionalnoj televiziji. I stanovnici San Francisca su u velikom broju reagirali i došli na Union Sqare, središnji gradski trg, pozdraviti malenog junaka.

'Nikada još nisam vidjela takvu lančanu reakciju na internetu i toliku potporu iz svih krajeva svijeta', rekla je Patricia Wilson iz zaklade Make-a-Wish. 

Miles Scott kod kojega je leukemija u remisiji, primit će također ključeve San Francisca iz ruku gradonačelnika Eda Leeja.

16.11.2013. 10:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh