« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
željni pažnje

Dječakov let u balonu nije namještaljka?

Roditelji dječaka Richard i Mayumi Heene dali su niz intervjua američkim TV postajama opovrgavajući optužbe za prevaru

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CNN)
Više o

helijum balon

,

dječak u balonu

,

dječak odletio balonom

,

improvizirani leteći balon

,

leteći balon

Dan nakon što je let velikog Mylar balona s helijem izazvao pozornost miljuna gledatelja diljem svijeta, jer se strahovalo da je u njemu 6-godišnji dječak, policija u Fort Collinsu, u američkoj saveznoj državi Colorado, u petak je otklonila optužbe da se radilo o namještaljci roditelja željnih medijske pozornosti.

Šerif Jim Alderden izjavio je konferenciji za tisak kako nema naznaka da je obitelj 6-godišnjeg Falcona Heenea izvela prevaru, obavijestivši vlasti da im se sin nalazi u balonu od helija, koji se slučajno odvezao i poletio iz njihovog dvorišta.

"Danas smo ponovo razgovarali s obitelji i vjerujemo da je to bio stvaran događaj", rekao je Alderden. Policija je najavila da će i subotu razgovarati s roditeljima Richard i Mayumi Heene.

U petak su američke TV mreža objavile audio snimku poziva Mayumi Heene službi hitne pomoći 911, u kojem ona uznemireno objašnjava da joj je sin odletio s balonom i traži pomoć.

Richard Heene, bavi se meteorologijom i praćenjem tornada, što je hobi u SAD-u a oni koji ga prakticiraju nazivaju se "lovci na oluje". Richard i Mayumi Heene sudjelovali su i u 'reality showu' "Mijenjam ženu", a američke TV mreža u petka emitiraju izvatke iz tog showa u kojima se Richard ponaša neuravnoteženo.

Dvosatni let balona, promjera šest metara i visine metar i pol, koji je nošen vjetrom prešao više od 80 km i popeo se do visine od 2.100 metara, uživo su prenosile američke TV mreže, uz dramatično izvještavanje o dječaku koji se navodno nalazi u komori u donjem dijelu balona nalik na "leteći tanjur".

U potjeri za balonom aktivirani su policija, vatrogasci, uprava za civilno zrakoplovstvo i dva vojna helikoptera. Kada se balon spustio na polje u njemu nije bilo dječaka, koji je nađen dva sata kasnije u kući, skriven na tavanu garaže.

U četvrtak je u intervjuu za CNN Falcon Heene, na pitanje zašto se nije javljao ako je čuo da ga zovu, odgovorio kako je "tata rekao da to radimo za show", što je pobudilo brojne sumnje.

U petak su roditelji Richard i Mayumi Heene, dali niz intervjua američkim TV postajama, opovrgavajući optužbe za prevaru.

Uz njih je pred kamerama sjedilo i njihovo troje djece, a Falcon je na pitanje "da li se skrivao zbog showa", u dva navrata povraćao, u intervju TV mrežama ABC i NBC, što sumnje u namještaljku i dalje ostavlja otvorenim. (hina/metro-portal)

16.10.2009. 22:34:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh