« Život
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
SHIT!

Djeca zbog tehnologije imaju sve više poteškoća u govoru

Gadgeti i premalo vremena provedenog u razgovoru s roditeljima doveli su do 70-postotnog povećanja broja djece s poteškoćama u govoru

Mobiteli čine djecu mutavom
Mobiteli čine djecu mutavom (Shutterstock)
Više o

tehnologija

,

poteškoće u govoru

,

gadgeti

,

mucanje

,

govorne vještine

Tehnologija sve više pokazuje svoje loše strane, a što je najgore, najveći utjecaj ima upravo na najmlađe. Britansk vlada napravila je šestogodišnje istraživanje  - Program za istraživanje bolje komunikacije koje je dalo poražavajuće rezultate. 

Kako su djeca počela dolaziti u školu sa sve slabije razvijenim govornim vještinama, vlada je odlučila pokrenuti istraživanje, i pokazalo se da premalo vremena provedenog s roditeljima i više vremena na mobitelima i konzolama drastično utječe na komunikacijske sposobnosti najmlađih.

Čak 70 posto više djece ima neki oblik govorne mane ili poteškoće u sklapanju rečenica u odnosu na prethodne generacije, a sa svakom generacijom taj broj sve više raste. 

Roditelji provode sve manje vremena u razgovoru s djecom pa kasno uočavaju probleme u govoru, a studije su pokazale jasnu vezu između kasnog razvijanja govornih vještina i problema s učenjem i lošim ocjenama.

Stoga, gasite gadgete i s klincima u šetnju, a svoj smartphone ostavite doma ...

29.12.2012. 12:17:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh