« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Đapić o nastupu HSP-a na lokalnim izborima u Dalmaciji

Potpora povjereniku HSP-a Šibensko-kninske županije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Saša Midžor Sušić/CROPIX)
Više o

HDZ

,

Anto Đapić

,

HSP

,

lokalni izbori

,

šibensko-kninska županija

,

Ivica Ledenko

,

Ante Tanfara

Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Anto Đapić danas je u Šibeniku održao konferenciju za novinare na kojoj je izrazio potporu povjereniku stranke za Šibensko-kninsku županiju Ivici Ledenku te je najavio veliki povratak te stranke na lokalnim izborima iduće godine.

Ledenko je postavljen za povjerenika stranke nakon što je dugogodišnji dosadašnji predsjednik i aktualni dožupan Ante Tanfara zbog, kako je ocijenjeno, neaktivnosti povučen s te dužnosti.

Đapić je najavio da će ubrzo zatražiti razgovor s HDZ-om oko sudbine koalicije u Šibensko-kninskoj županiji kako bi se razjasnilo je li HDZ u koaliciji s HSP-om ili s Antom Tanfarom, koji je još uvijek član HSP-a.

HDZ (19 vijećnika), HSP (tri vijećnika ) i SDSS (pet vijećnika) imaju većinu u Skupštini i obnašaju vlast u Šibensko-kninskoj županiji.

"Unutarstranački izbori u HSP-u za Šibensko-kninsku županiji održat će se do kraja listopada kad će biti održan i stranački zbor, a to je rezultat višemjesečnog saniranja stranke nakon loših rezultata na parlamentarnim izborima", rekao je Đapić u Šibeniku.

Predsjednik HSP-a uvjeren je u veliki povratak te stranke na lokalnim izborima sljedeće godine.

"U Šibeniku će izaći samostalno na izbore i imat će svog kandidata za gradonačelnika Šibenika i šibensko-kninskog župana, ali još nije odlučeno hoće li oni biti članovi stranke ili stručni, poznati nestranački ljudi", dodao je Đapić.

HSP ima snažan utjecaj u istočnoj Slavoniji i dalmatinskim županijama te se očekuje da će u tim područjima ostvariti dobre rezultate na predstojećim lokalnim izborima, rečeno je na konferenciji HSP-a u Šibeniku.

Nakon gašenja Hrvatskog bloka, na čijem je čelu u Šibensko-kninskoj županiji bio dvije godine, Ivica Ledenko prešao je u HSP i kao povjerenik dobio zadaću organizirati nove podružnice, okupiti članstvo i organizirati izbore. (HINA)

09.09.2008. 18:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh