« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
pravaši

Đapić leti iz HSP-a?

Ruža Tomašić kaže da stranka u posljednje vrijeme služi samo osobnim interesima pojedinaca

(Neja Markičević/Cropix)
Više o

Anto Đapić

,

HSP

,

Ruža Tomašić

,

Pero Čorić

,

Ivan Tepeš

,

Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević

- Ako Anto Ðapić želi da sadašnji HSP kao jedinstvena stranka opstane, neka sutra na konvenciji obznani da daje ostavku na mjesto predsjednika - izjavila je danas Ruža Tomašić na konferenciji za novinare u Požegi.

Stranka od Đapića traži da povuče sve odluke o suspenziji 700 pravaša koje je donio samo zato što su oni drugačije mislili od njega.

Tomašić dodaje da ukoliko sutra Ðapić ne odstupi sa svoje pozicije, isključeni članovi će osnovati Hrvatsku stranku prava dr. Ante Starčević.

U Požegi se na konferenciji za novinare okupilo čelništvo Požeško-slavonskoga HSP-a te gosti - Pero Čorić, Ivan Tepeš i Ruža Tomašić, koja je ustvrdila kako Đapiću nitko nije dao mandat u kojem bi samo on imao pravo na pravaštvo.

Ruža Tomašić naglašava da oni nisu ničiji priljepci i plaćenici te žele čistu i poštenu stranku prava.

- Kada je Đapić rekao da on donosi sve odluke jer i snosi odgovornost, mi smo 2007. zatražili da podnese odgovornost, a on nas je polako počeo isključivati iz stranke - dodala je.

Krajem kolovoza predsjednik HSP-a Anto Đapić najavio je za 5. rujna izvještajnu konvenciju stranke, a pravaši pod vodstvom Ruže Tomašić najavili su svoju konvenciju idućega vikenda u Iloku gdje se očekuje preko 400 izaslanika.

Na njoj će se pozvati da se iz pravaške opcije udalje ljudi poput Ante Ðapića i svih ostalih koji su zajedno s njim provodili političko nasilje nad zakonito izabranim stranačkim dužnosnicima i tijelima.

04.09.2009. 14:18:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh