« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
AUGUST CESAREC

Dizajniran novi semafor za pješake

Kako bi promjena svih motiva na 400 semafora bila vrlo skup projekt, semafori će biti postavljeni samo na Trgu Slobode

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Tomislav Levak)
Više o

Osijek

,

osječni šetač

,

semafor

,

šuma summarum

,

savjetovalište za debljinu

,

Petra Martić

,

subliminalne poruke

Novinar Tomislav Levak autor je novog dizajna semafora za pješake koji će od lipnja služiti stanovnicima i posjetiteljima Osijeka.

Umjesto klasičnog 'hodača', uskoro će se na semafore postaviti silueta spomenika Šetač Augusta Cesarca, jedna od prepoznatljivih znamenitosti Osijeka.

"Prije dva mjeseca vidio sam u novinama izložbu "99 Walking Man" koja se održala na Manhattanu i prikazivala zelene hodače na semaforima. Tek tad sam shvatio da ti motivi nisu unificirani", rekao je Levak.

Odlučio je iskoristiti legendarnu osječku skulpturu, a ideju je u djelo sproveo Levakov brat Krešimir koji je grafički dizajner. 

"Brat je odradio fotografiranje, stvaranje silueta te vizualnu projekciju novog semafora koju sam potom urudžbirao, zaštitio i predložio gradonačelniku Krešimiru Bubalu koji je dao zeleno svjetlo za novi semafor", priča Levak. 

Kako bi promjena svih motiva na 400 semafora bila vrlo skup projekt, semafori će biti postavljeni samo u užem središtu grada, tj. na Trgu Slobode gdje se nalazi i skulptura 'Šetač'.

30.05.2010. 15:56:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh