« Kultura
objavljeno prije 1 godinu
KULTURA

DISPOZICIJA_ dijagram dijaloga / cir.co.lo

Autori su Ivana Tutek, doc.art.dr.sc., Bernarda Lukač, mag.ing.arch. i Stanislav Habjan, multimedijski umjetnik

Dispozicija
Dispozicija (Arhiva)
Više o

kultura

,

radionice

,

performans

,

Cekate

,

dispozicija

Galerija Modulor Centra za kulturu Trešnjevka će u subotu, 22. travnja 2023. u 19 sati otvoriti izložbu DISPOZICIJA_ dijagram dijaloga / cir.co.lo_ ARHITEKTURA & MUZIKA /.

Nakon otvorenja izložbe će se održati promocija kataloga DISPOZICIJA_dijagram dijaloga 2020.&2021., a u 20 sati će se održati Performans: dijagram dijaloga / cir.co.lo_ arhitektura & muzika _Car je gol bend

Autori su Ivana Tutek, doc.art.dr.sc., Bernarda Lukač, mag.ing.arch. i Stanislav Habjan, multimedijski umjetnik.

Otvorenju izložbe su prethodile radionice studenata druge i  treće godine preddiplomskog studija Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koje su se održale 15., 16., 17. i 18.4.2023u galeriji Modulor. Tema radionica i izložbe je glazba za gledanjearhitektura iza zvuka ili poetskog teksta. Metodom kreativnog procesa prevođenja zvuka i/ili poetskog teksta u grafički, neglazbeni / netekstualni prikaz te odmicanjem od primarnog medija omogućava se iskorak u novu slobodu, angažiranje novih područja misli, te stvaranje prostorne forme.

Studenti preddiplomskog studija Arhitektonskog fakulteta u okviru prostora galerije Modulor projektirali su dijagram događanja /scenarij akcije: prostorne, likovne, glazbene, multimedijalne.../ - apstraktni mehanizam koji aktivira zadani segment ili cijeli prostor na odabrani željeni način /apstraktni kompozicijski dijagram_ arhitektonski konstrukt za odabranu muziku.

Izložba je postavljena u dva dijela, kao uvod i zaključak radionice studenata arhitekture. Uvodni dio je izložba autora radionice /I. Tutek, B. Lukač i S. Habjan/, a završni dio je izložba radova sa radionice studenata arhitekture. Izložbe se međusobno nadopunjuju i formiraju tematsku cjelinu.

Izložba je ostvarena uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilo društvo.

Biografije autora:

Ivana Tutek, doc.art.dr.sc. / Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Kabinet za crtanje i plastično oblikovanje / radi u nastavi te surađuje na arhitektonsko-urbanističkim projektima i
znanstveno-stručnim studijama, izložbama, radionicama i publikacijama / Atelier Minerva /. Glavni predmet interesa su joj kompozicijski dijagrami u arhitekturi i drugim umjetnostima.

Bernarda Lukač, mag.ing.arch. / Atelier Minerva / sudjeluje na brojnim izložbama, radionicama, publikacijama i arhitektonsko-urbanističkim projektima. Bavi se grafičkim dizajnom, na glazbenoj sceni djeluje u sklopu post-punk sastava DDR.

Stanislav Habjan, multimedijski umjetnik. U ostvarenjima zamisli koristi se tekstom, dizajnom, fotografijom, performansom, glazbom. Autor je nekoliko knjiga proze i poezije, niza slikovnica i grafičkih mapa; oblikuje izložbe, ambijente i instalacije. Svoje izložbe koncipira kao interaktivne ambijente u kojima boravi kao kustos i domaćin, autor i lik. Od 2019. nastupa s grupom Car je gol za koju piše pjesme. 

18.04.2023. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh