« Film
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
BOX OFFICE

Disneyevo "Snježno kraljevstvo" preskočilo "Igre gladi"

Avanture Anne, Kristoffa i snjegovića Olafa podjednako zabavljaju klince na svim stranama svijeta

Snježno kraljevstvo zavladalo svijetom
Snježno kraljevstvo zavladalo svijetom (Arhiva)
Više o

box office

,

zarada u kinima

,

Igre gladi: Plamen

,

Snježno kraljevstvo

U vikendu koji započinje Svetim Nikolom, čini se da su mnoga dječica na poklon dobili kino ulaznicu za film „Snježno kraljevstvo". Starci su očito pročitali dobre kritike i odlučili dobro uložiti dolare, a u Disneyju imaju razloga trljati ruke, ali ne zato što ime je zima, već zato što avanture Anne, Kristoffa i snjegovića Olafa podjednako zabavljaju klince na svim stranama svijeta pa je film izvan Amerike prošli tjedan prihodovao tek milijun manje nego u američkim kinima - 30 milijuna dolara. U Americi je pak sa 31,6 milijuna dolara vikend prihoda stigao do totala od 134 milijuna dolara.

„Igre gladi: Plamen" počele su gubiti dah, pad gledanosti sada je već značajan, no 27 milijuna dolara u tri dana vikenda, rezultat se popeo do 336 milijuna i izvjesno je da će završiti iznad 400 milijuna dolara.

Jedino značajnije otvaranje ovog vikenda bio je triler Scotta Coopera „Out of the Furnace", međutim čim skine Batmanovu masku Christian Bale kao da gubi superherojsku karizmu pa je film o muškarcu u potrazi za nestalim bratom usprkos solidnim kritikama i odličnoj glumačkoj ekipi (osim Balea tu su i Casey Affleck, Woody Harrelson, Zoe Saldana, Willem Dafoe i Sam Shepard) - baš gadno fljosnuo, svega 5,3 milijuna dolara.

Cijeli izvještaj s američkog box officea možete pronaći na portalu Nemilosrdni gadovi.

09.12.2013. 09:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh