« Fun
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
ekspanzija

Disney čeka odobrenje za gradnju zabavnog parka u Šangaju

Načelni dogovor postignut je još u siječnju, no dozvola se još uvijek čeka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Disneyland Šangaj

Američka kompanija Disney još nije dobila zeleno svjetlo od kineske vlade za gradnju Disneylanda u Šangaju, prenose u ponedjeljak kineski državni mediji.

Kako prenosi Shanghai Securities News, Walt Disney Co i šangajska vlada postigli su dogovor oko najvažnijih pitanja vezanih uz gradnju toga parka, dok je Walt Disney u siječnju priopćio da će vladi u Pekingu biti upućena zajednička molba za odobrenje realizacije toga projekta.

Međutim, kako dalje prenose kineski mediji pozivajući se na riječi zamjenika čelnika šangajske provincije Pudong Liua Zhengyija, vlada za to još nije dala konačno odobrenje.

Dužnosnici Disneya nisu bili dostupni za komentar.

Ta američka kompanija već deset godina pregovara s kineskim dužnosnicima oko gradnje velikog tematskog parka i hotelskog kompleksa u Šangaju, kineskom gospodarskom središtu i najvećem gradu, u južnom dijelu provincije Pudong.

Nije objavljen vremenski okvir planirane gradnje tematskog parka, no prema nekim ranijim medijskim izvješćima dužnosnici se nadaju da bi mogao biti otvoren već 2014.

Državni su mediji ranije izvijestili da bi Disneyev park u Šangaju mogao biti osam puta veći od onoga u Hong Kongu, koji je u 52-postotnom vlasništvu kineske države.

Izvor: Hina

10.08.2009. 11:53:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh