« Glazba
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
BILI SMO

Diskodelija i Explosions In The Sky u Tvornici

Popunjeni Veliki pogon tresao se pod snagom dubokih pulsirajućih tonova i njihao na melodijama voljenih pjesama kao što su The Birth And Death Of The Day i Greet Death

Sjajna večer u Tvornici
Sjajna večer u Tvornici (Kristian Bagarić)
Više o

koncert

,

recenzija

,

Explosions In The Sky

,

Diskodelija

Explosions In The Sky nije bend za svakoga. Neki bi ovakvu vrstu muzike nazvali dosadnom, drugima bi riječ kakofonično pala na pamet i svesrdno bi se razbacivali njome kao da su je izmislili, no oni koji stvarno znaju cijeniti umjetnost koju dečki iz Texasa stvaraju pomoću seta bubnjeva i tri silovite gitare sigurno su uživali ove subotnje večeri u Tvornici Kulture.

Popunjeni Veliki pogon tresao se pod snagom dubokih pulsirajućih tonova i njihao na melodijama voljenih pjesama kao što su The Birth And Death Of The Day i Greet Death.

Cijelo događanje započelo je izvrsnim nastupom Diskodelije, domaćeg benda iz Šibenika koji su iznenadili originalnošću - nekakvom psihodeličnom mješavinom punka i post-rocka, ali žanrovski okviri na stranu, dečki su vrlo brzo počeli puniti prostoriju i tjerati one avanturističnije nastrojene na ozbiljno headbanganje dok su oni sramežljiviji kimali glavom i u ritmu svinuli u koljenu tu i tamo koju nogu.

Dojmu je itekako doprinio kontrast između flegmatičnog nastupa frontmena na bas gitari u tandemu s gitaristom i nevjerojatno energičnog bubnjara koji je uživao i unio se u svaki trenutak kratkog nastupa

Nakon Diskodelije post-rock kvartet iz Texasa pojavio se na stageu te nakon zadnje minutnog podešavanja opreme započeo 90 minutni repertoar uvodnom pjesmom s novog albuma The Wilderness.

Emocionalna avantura koja je uslijedila ostavila je našeg fotografa izbezumljenog, naime nije se mogao prestati tresti od sreće i histeričnog smijeha što se može vidjeti u priloženoj galeriji fotografija.

Izvedbe klasika kao što su The Birth And Death Of The Day i First Breath After Coma pa čak i novih skladbi poput Disintegration Anxiety popraćene ritmičnim i šarenim light showom rijetke su ostavili ravnodušnima.

Žustri sinkronizirani skok benda popraćen nastankom potpunog mraka i rušenjem zvučnog zida koji nas je držao u transu cijelu večer označava nagli kraj svirke, uz preostalu jeku električnih instrumenata Munaf Rayani zahvaljuje se oduševljenoj i prijemljivoj publici na susretu i raduje se ponovnom dolasku.

Sa zujanjem u ušima i osmijesima na licu nadamo se i mi da neće kao od prošlog puta proći 12 godina do sljedećeg susreta.

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

Piše: Kristian Bagarić
23.10.2016. 14:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh