« Televizija
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
DISCOVERY

Discovery Science slavi Svjetski dan znanosti

Discovery vje­rojatno postaje prva komercijalna televizijska mreža koja će u ime znanosti svoj logo balonom poslati u stratosferu

Discovery Science predstavlja logo
Discovery Science predstavlja logo (Discovery Science)
Više o

Discovery Science

,

Svjetski dan znanosti

Discovery Science, jedina globalna mreža u potpunosti posvećena čudima znanosti, ponosno objavljuje svoju potporu Svjetskom danu znanosti, godiš­njoj inicijativi UNESCO-a koja se obilježava 10. studenog s ciljem podizanja glo­balne svijesti o znanosti.

U sklopu proslave Svjetskog dana znanosti 2014. na području centralne i istoč­ne Europe, Bliskog Istoka i Afrike (CEEMEA) Discovery podupire britanskog mik­robiologa Miltona Wainwrighta i njegovo istraživanje života u svemiru te vje­rojatno postaje prva komercijalna televizijska mreža koja će u ime znanosti svoj logo balonom poslati u stratosferu.

"Discovery Science oduvijek promovira izlazak znanosti iz učionica i laboratorija te njeno učestvovanje u svakodnevnom životu naših gledatelja. Vjerujemo kako Svjetski dan znanosti dijeli iste ciljeve i vrijednosti, što je i razlog zašto smo se ove godine pridružili slavlju te odlučili  našu publiku aktivno uključiti u znanost, novim on-air izgledom, našim najboljim programima i znanstvenim eksperimen­tom koji nadilazi granice ovog svijeta", rekao je Unai Iparragirre, direktor Passi­on Brands, Discovery Networks CEEMEA.

Milton Wainwright je profesor na Sveučilištu Sheffield koji već više od 10 godina istražuje mikroorganizme u svemiru i traži dokaz o postojanju izvanzemaljskog života u stratosferi. U srpnju 2013. je zajedno sa svojim timom znanstvenika poslao balon u stratosferu, kako bi identificirao poseban organizam zvan Dia­tom. Profesor Wainwright sada nastavlja svoje istraživanje lansiranjem novog balona, deset puta dalje u svemir.

Discovery Science će pratiti napore znanstvenika korak po korak i pritom stva­rati niz kratkih epizoda o istraživanju postojanja izvanzemaljskih bakterija u svemiru. Te epizode će zatim postaviti na YouTube i Facebook od 3. studenog. Centralni dio eksperimenta će biti lansiranje balona brendiranog Discovery Sci­ence logom u svemir, na sam Svjetski dan znanosti. Cijela avantura će se sni­mati i izvorna snimka će biti objavljena na Discovery Science društvenim platfo­rama kako bi fanovi mogli uživati.

Discovery Science Svjetski dan znanosti slavi i novim on-air izgledom kanala, pripremom posebnog programa i pokretanjem paneuropskog natječaja u kojem će gledatelji pokazati zašto vole znanost. 

Novi on-air izgled

Novi izgled Discovery Science kanala kreće od 3. studenog, a njegov najvažniji dio je logo dostupan u 5 različitih verzija koje odražavaju ključne programske žanrove kanala.

Posebni program

Proslava počinje u tjednu prije Svjetskog dana znanosti (od ponedjeljka 3. do nedjelje 9. studenog) u kojem će Discovery Science emitirati tematske marato­ne svojih najboljih sadržaja iz ključnih programskih žanrova: Pop Science, Futu­re Tech, Extra Terrestrial, Engineering, Body Science, Extreme Weather & Spa­ce. Na Svjetski dan znanosti (ponedjeljak 10. studenog) gledatelji će moći gle­dati najbolje emisije tjedna i dvije posebne premijere:

•        Nasa's Unexplained Files (18:30) - šestodijelni serijal koji otkriva deset neobjašnjenih svemirskih susreta NADSA-e, koristi originalne snimke i intervjue s astronautima i znanstvenicima.

•        How the Universe Works (19:20) - osmodijelni serijal o fascinantnim pla­netima, solarnim sistemima i galaksijama koje zajedno čine naš kozmos. Serijal uz pomoć stručnjaka i kompjuterski generiranih slika točno ilustrira kako je svemir građen.

Paneuropski natječaj za gledatelje

Kao dio proslave Svjetskog dana znanosti Discovery Science pokreće natječaj za gledatelje, koje poziva da snime 30'' video koji opisuje zašto vole znanost. Natječaj je organiziran na www.yourdiscoveryscience.com i počeo je 1. listopa­da. Pobjednik natječaja osvaja pravu zvijezdu u svemiru, UFO na daljinsko up­ravljanje i mogućnost pojavljivanja na Discovery Science kanalu.

13.10.2014. 11:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh