« Televizija
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
GODIŠNJICA

Discovery Channel obilježava 50. obljetnicu atentata na Johna F. Kennedyja

Specijalni program započinje već u 9:55 filmom Oswaldovo uhićenje, u kojem se atentat na predsjednika Johna F. Kennedya istražuje iz originalnog kuta

Prava istina i dalje se ne zna
Prava istina i dalje se ne zna (Wikipedia)
Više o

ubojstvo

,

J. F. Kennedy

,

godišnjica

,

JFK

Discovery Channel 23. studenog obilježava 50. obljetnicu atentata na predsjednika Johna F. Kennedyja. Tom prigodom prikazat će se niz originalnih dokumentarnih filmova koji su nastali na temelju višegodišnjih istraživanja i zaštićenih dokumenata koji su unazad nekoliko godina postali dostupni javnosti.

Specijalni program započinje već u 9:55 filmom Oswaldovo uhićenje, u kojem se atentat na predsjednika Johna F. Kennedya istražuje iz originalnog kuta, kroz službenike policije u Dallasu, te obitelj i prijatelje Leea Harveya Oswalda.

U 10:50 slijedi dokumentarac JFK: Izgubljene snimke, koji javnosti predstavlja originalne audio zapise iz predsjedničkog aviona (Air Force One), zajedno sa snimkama policijske uprave u Dallasu, te snimljene zapise novinarskih izvještaja s terena. Snimke su tek odnedavno postale dostupne javnosti i otkrivaju autentične trenutne reakcije državnih službenika, policije i novinara na jedan od najšokantnijih događaja američke povijesti.

Afera Watergate oživljava se u filmu Svi predsjednikovi ljudi, u kojem impresivan niz glumaca (Robert Redford, Bob Woodward, Carl Bernstein, Dustin Hoffman, Jon Stewart i Rachel Maddow) pričaju detalje priče koja je dovela do jedine predsjedničke ostavke u američkoj povijesti.

U 13:30 kao veliki finale prikazat će se najintrigantniji film snimljen o ubojstvu predsjednika Johna F. Kennedyja - JFK: Slučajni pucanj, koji predstavlja jedinstvenu forenzičku analizu ubojstva Kennedyja. Dokumentarac otkriva što se zaista dogodilo toga dana: od činjenice da je postojao drugi strijelac koji je metak ispalio slučajno, tko je stvarno odgovoran za ubojiti pucanj na predsjednika Kennedyja i nakon toga za jedno od najvećih zataškavanja u modernoj povijesti.

20.11.2013. 13:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh