Metro-portal.hr

objavljeno 20.11.2013. 13:40:00
GODIŠNJICA

Discovery Channel obilježava 50. obljetnicu atentata na Johna F. Kennedyja

Specijalni program započinje već u 9:55 filmom Oswaldovo uhićenje, u kojem se atentat na predsjednika Johna F. Kennedya istražuje iz originalnog kuta

Prava istina i dalje se ne zna
Prava istina i dalje se ne zna (Wikipedia)

Discovery Channel 23. studenog obilježava 50. obljetnicu atentata na predsjednika Johna F. Kennedyja. Tom prigodom prikazat će se niz originalnih dokumentarnih filmova koji su nastali na temelju višegodišnjih istraživanja i zaštićenih dokumenata koji su unazad nekoliko godina postali dostupni javnosti.

Specijalni program započinje već u 9:55 filmom Oswaldovo uhićenje, u kojem se atentat na predsjednika Johna F. Kennedya istražuje iz originalnog kuta, kroz službenike policije u Dallasu, te obitelj i prijatelje Leea Harveya Oswalda.

U 10:50 slijedi dokumentarac JFK: Izgubljene snimke, koji javnosti predstavlja originalne audio zapise iz predsjedničkog aviona (Air Force One), zajedno sa snimkama policijske uprave u Dallasu, te snimljene zapise novinarskih izvještaja s terena. Snimke su tek odnedavno postale dostupne javnosti i otkrivaju autentične trenutne reakcije državnih službenika, policije i novinara na jedan od najšokantnijih događaja američke povijesti.

Afera Watergate oživljava se u filmu Svi predsjednikovi ljudi, u kojem impresivan niz glumaca (Robert Redford, Bob Woodward, Carl Bernstein, Dustin Hoffman, Jon Stewart i Rachel Maddow) pričaju detalje priče koja je dovela do jedine predsjedničke ostavke u američkoj povijesti.

U 13:30 kao veliki finale prikazat će se najintrigantniji film snimljen o ubojstvu predsjednika Johna F. Kennedyja - JFK: Slučajni pucanj, koji predstavlja jedinstvenu forenzičku analizu ubojstva Kennedyja. Dokumentarac otkriva što se zaista dogodilo toga dana: od činjenice da je postojao drugi strijelac koji je metak ispalio slučajno, tko je stvarno odgovoran za ubojiti pucanj na predsjednika Kennedyja i nakon toga za jedno od najvećih zataškavanja u modernoj povijesti.

20.11.2013. 13:40:00
http://metro-portal.hr/discovery-channel-obiljezava-50-obljetnicu-atentata-na-johna-f-kennedyja/81708/