« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
MILJENKO PTIČEK

Direktor varaždinskih "Parkova" počinio 80 kaznenih djela?

Kriminalistička istraga o "Parkovima" se nastavlja, uhićenja neće stati na direktoru Miljenku Ptičeku

Miljenko Ptiček
Miljenko Ptiček (Andrej Svoger / CROPIX)
Više o

Varaždin

,

parkovi

,

Miljenko Ptiček

Direktor varaždinskoga Gradskog komunalnog poduzeća "Parkovi" Miljenko Ptiček sumnjiči se da je od 2006. do danas počinio 80 kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službenih isprava, izvijestila je na izvanrednoj konferenciji za novinare varaždinska Policijska uprava.

Poduzeće je, koliko je zasad poznato, oštećeno oko dva milijuna kuna, a direktor je prisvojio oko 500.000 kuna.

Zbog opasnosti od ponavljanja istovrsnih kaznenih djela i utjecaja na svjedoke, Ptiček je uz kaznenu prijavu jučer priveden istražnome sucu Županijskoga suda u Varaždinu, koji mu je odredio 48-satni pritvor.

Višemjesečna kriminalistička istraga u poduzeću čiji je većinski vlasnik grad Varaždin provedena je na temelju zahtjeva Županijskoga državnog odvjetništva.

U istrazi je dosad utvrđeno da je Ptiček kao direktor poduzeća pravnim i fizičkim osobama u regiji izdavao fiktivne račune za izvođenje određenih radova, koji u većini slučaja nisu bili izvedeni, da je izdavao radne naloge i prikazivao radno vrijeme zaposlenika poduzeća koje ne odgovara stvarnom stanju na terenu, a ujedno je otpremnice proizvoda koje su podizale fizičke osobe na naplatu ispostavljao poduzeću, to jest gradu Varaždinu.(hina/metro-portal)

24.12.2010. 14:31:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh