« Ekosfera
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Direktor Rockwoola o rezultatima ispitivanja

"Ne utječemo na kvalitetu zraka u Labinštini"

Marco Boi, tehnički direktor Rockwoola
Marco Boi, tehnički direktor Rockwoola (Srećko Niketić/CROPIX)
Više o

Rockwool

,

onečišćenje okoliša

,

Pićan

,

Marco Boi

,

Labinština

Tehnički direktor Tvornice kamene vune Rockwool Marco Boi na današnjoj konferenciji za novinare u Pićanu rekao je kako je, prema svim rezultatima ispitivanja emisija dimnih plinova i imisija čestica u zraku, nakon jednomjesečnog pokusnog rada utvrđeno da rad ove tvornice ne utječe na kvalitetu zraka u Labinštini.

Boi se obratio javnosti nakon iskazivanja nezadovoljstva ekoloških udruga i tamošnjeg stanovništva zbog navodnog ugrožavanja ljudskog zdravlja i onečišćenja okoliša, te je ustvrdio da su svi parametri, koji su pod nadzorom nadležnih inspekcija i mjerodavnih institucija, daleko ispod graničnih vrijednosti propisanih hrvatskim zakonima.

Tehnički direktor opovrgnuo je i optužbe stanovnika kako se u procesu proizvodnje dimi u dolini, ustvrdivši da je riječ o magli, koja je i prije rada tvornice bila česta pojava u tom dijelu Istre.

"Stanovnici nemaju razloga za zabrinutost jer Rockwool proizvodi po visokim ekološkim standardima strogo poštujući hrvatske propise, što je dodatni razlog da smo prijetnje Zelene stranke, na zahtjev naših 138 radnika, proslijedili policiji, tražeći od nje zaštitu za sigurnost svojih zaposlenika i nesmetan rad proizvodnje", poručio je Marco Boi.

Ovoga se tjedna umjerava mjerna oprema po normama ISO standarda 11481, koji se po prvi put primjenjuje u Hrvatskoj, rekao je i dodao da su od danas sve izmjerene vrijednosti imisija u okolišu pod nadzorom Instituta za medicinska istraživanja i Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dostupne na web stranici Zavoda za javno zdravstvo.

Voditelj proizvodnje Flavio Gregorović rekao je kako su u proteklih mjesec dana zaposlenici te tvornice radili 276 sati, prosječno 4 dana u tjednu, te su u tri smjene ostvarili 80 posto kapaciteta proizvodnje proizvodeći pritom sve linije proizvoda. (HINA)

18.09.2008. 22:25:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh