« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
MAKNITE GA

DIP: Letak 'Hrvati birajte' je nekorektan

Etiketiranje ili označavanje kandidata simbolima, bilo vjerskim ili drugim, neprimjeren je način izborne promidžbe, smatraju u izbornom povjerenstvu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dorian Horvat/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

izbori

,

DIP

,

promidžba

,

izborno povjerenstvo

,

Ivo Josipović

,

petokraka

,

križ

Državno izborno povjerenstvo (DIP) priopćilo je danas da promidžbeni letak "Hrvati birajte", na čijem je vrhu ispod proglasa "Hrvatski narode biraj!!!" s lijeve strane otisnut znak križa i ispod njega ime Milana Bandića, a s desne petokraka i ime Ive Josipovića, ne predstavlja dopušten i korektan način izborne promidžbe.

Stoga DIP zahtijeva da se leci uklone s javnih mjesta te da se ne koriste u javnosti.

Etiketiranje ili označavanje kandidata simbolima, bilo vjerskim ili drugim, neprimjeren je način izborne promidžbe te takav oblik oglašavanja ne smije predstavljati izbornu promidžbu niti jednog kandidata, niti je to dopušten i prihvatljiv način prikazivanja drugog kandidata, ističe DIP.

Vođenje izborne promidžbe koja ima za cilj neargumentirano izazivanje sumnje u javnosti o kandidatovoj lojalnosti i domoljublju, DIP drži neprimjerenim. Dopuštena izborna promidžba treba se temeljiti na poštovanju dostojanstva i prava čovjeka te na snošljivosti i kulturi dijaloga.

U priopćenju također ponavljaju da, ukoliko su točni navodi prema kojima su maloljetnici dijelili letke, korištenje djece i maloljetnih osoba u izbornoj promidžbi nije dopušteno. DIP je sadržaj letka pod naslovom "Hrvati birajte" uočio u tisku, a o istom im je pristigao i dopis Izbornog stožera predsjedničkog kandidata Ive Josipovića. (hina/metro-portal)

05.01.2010. 16:51:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh